Sute de locuri bugetate libere la Politehnica din Timisoara

De Marcela Sferlea
4Comentarii
La Universitatea Politehnica din Timisoara, au ramas locuri libere la buget dupa sesiunea de inscrieri
La Universitatea Politehnica din Timisoara, au ramas locuri libere la buget dupa sesiunea de inscrieri
Moment unic la Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT). După încheierea primei sesiuni de înscrieri au rămas sute de locuri libere la buget. Conducerea instituţiei de învăţământ superior estimează că, după sesiunea de examene şi după confirmarea locurilor, ar putea rămâne până la 800-1.000 de locuri neocupate la fără taxă.

Promovabilitatea scăzută la examenul de bacalaureat şi-a pus amprenta asupra admiterii la facultate, iar sute de locuri au rămas libere la Universitatea Politehnica din Timişoara. După prima sesiune de înscrieri, aproximativ 2.500 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru cele 2.900 de locuri fără taxă. „Ne-a fost teamă că va fi şi mai mic numărul de candidaţi. În condiţile în care promovabilitatea la bacalaureat a fost mai mică cu jumătate faţă de anul trecut, numărul de candidaţi a scăzut cu doar 28%, ceea ce înseamnă că la Politehnică au venit elevii buni, iar cei care au picat examenul nu ar fi venit aici”, crede rectorul UPT, Nicolae Robu. El estimează că după prima sesiune vor rămâne între 800 şi 1.000 de locuri bugetate neocupate. În această perioadă la universitate au loc o serie de examene pentru specializările unde se dă concurs. După aceste testări şi după ce candidaţii vor confirma că rămân la UPT se va afla cu exactitate numărul de locuri rămase neocupate. La Politehnica din Timişoara cea mai mare concurenţă a fost la Electronică şi Telecomunicaţii şi la Ingineria Sistemelor, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei. La cele două specializări s-au înscris mai mulţi candidaţi ca şi anul trecut. De cealaltă parte, cea mai mică cerere a fost pentru Ingineria Mediului, unde s-a înregistrat o scădere semnificativă faţă de 2010. În vreme ce anul trecut erau înscrişi 128 de candidaţi, acum au fost depuse doar de 44 de dosare. Rectorul UPT este de părere că locurile rămase libere se vor ocupa la sesiunea de admitere la facultate din toamnă.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor