Sunteti de acord sa fie schimbate denumirile podurilor din Timisoara?

De A.S.
36Comentarii
Sunteti de acord sa fie schimbate denumirile podurilor din Timisoara?
Unul dintre planurile primarului Timişoarei, Nicolae Robu, pentru acest început de an, este de a schimba denumirile podurilor din oraş. Nu toate, dar multe dintre ele, anunţa edilul-şef pe final de 2013. Motivul? Oficialii primăriei nu cred că este în regulă ca podurile să se numească altfel decât bulevardele pe care se află, pentru că se creează confuzii. Viceprimarul Dan Diaconu crede în schimb că ar trebui redenumite doar două poduri, şi asta dacă se va considera oportun după ce se va analiza istoricul lor.

Primarul Nicolae Robu şi-a prezentat public planul de a schimba denumirile podurilor din oraş la sfârşitul anului trecut, edilul afirmând că ar dori ca acest lucru să se întâmple chiar la începutul anului 2014.

„Eu cred că dacă am face un sondaj în oraş, să întrebăm timişorenii cum se numesc diversele poduri, extrem de puţini ar şti, pentru că, nu ştiu de ce, nu există nicio asociere între numele unui pod şi bulevardul care îl traversează, spre exemplu. La Michelangelo de exemplu, şi acolo, piaţa se cheamă Leonardo da Vinci. Nici acolo nu sunt lucrurile chiar în regulă. Dar nu este normal dacă ai de exemplu un bulevard Mihai Viteazu şi unul Andrei Şaguna, podul Andrei Şaguna să fie în cu totul altă parte şi podul Mihai Viteazu în cu totul altă parte decât bulevardele (…) Câteva cred că pot să îşi păstreze denumirile actuale, dar la cele mai multe cred că va trebui să ne gândim la denumiri mai adecvate. Părerea mea personală – nu m-am consultat cu nimeni încă – este că cel mai firesc ar fi ca podurile să primească numele bulevardelor care le traversează”, declara Robu la finele anului trecut.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că o şedinţă a Comisiei locale de atribuire sau schimbare de denumiri la străzi, parcuri, pieţe etc. va avea loc probabil la sfârşitul acestei luni şi că se vor lua în discuţie şi podurile. Vicele consideră că n-ar fi cazul să fie schimbate toate denumirile podurilor, dar că ar trebui luate în calcul două: redenumirea Podului Tinereţii sau Mitropolit Andrei Şaguna (Podul Episcopal), care se află în continuarea Bulevardului Mihai Viteazu, în zona Universităţii Politehnica, şi a Podului Mihai Viteazu, în continuarea străzii Andrei Şaguna – Dorobanţilor.

„Vom avea o şedinţă a comisiei probabil pe sfârşitul lunii, s-a pus în discuţie şi schimbarea denumirii unor poduri şi vor fi şi mai multe străzi nou apărute. Noi lucrăm la o listă posibilă de denumiri, sunt câteva străzi în zona Calea Moşniţei şi alte străzi noi. La poduri, una dintre variante este, într-adevăr, de a avea denumirile bulevardelor, asta s-ar putea aplica pentru două, în prelungirea bulevardelor Mihai Vitează şi Andrei Şaguna, însă nu am luat încă o decizie, trebuie să ne uităm la istoricul fiecărui pod. Nu cred că va fi cazul pentru toate podurile, unele creează însă într-adevăr confuzii”, a explicat Diaconu, cu precizarea că parcursul este oricum mai lung, pentru că, după stabilirea unor noi denumiri sau atribuirea de denumiri în comisia municipală, acestea trebuie aprobate de comisia judeţeană care se ocupă de denumiri, constituită prin ordinul prefectului, iar apoi de către Consiliul Local Timişoara.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor