Succes al voluntarilor la Timisoara! 12 saloane pentru copii au fost renovate la Spitalul Victor Babes

De Adrian Panduru
3Comentarii
Succes al voluntarilor la Timisoara! 12 saloane pentru copii au fost renovate la Spitalul Victor Babes
© TION - Succes al voluntarilor la Timisoara! 12 saloane pentru copii au fost renovate la Spitalul Victor Babes
Voluntarii au finalizat lucrările de modernizare a Secţiei de Pediatrie de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Lucrările s-au făcut doar pe bază de voluntariat, cu implicare din partea celor care au vrut să ajute, atât cu forţă de muncă, cât şi cu sprijin financiar. Vineri, lucrările finalizate au fost inaugurate.

Asociația Școala Mamei Junior a fost cea care a dat startul acestei renovări, iar lângă ea s-au alăturat firme şi oameni dispuşi să ajute. Proiectul a avut o valoare totală de 90.000 de euro, din care 52.000 de euro au fost donaţi de o firmă din Timişoara, iar restul au reprezentat donații private în bani sau în materiale necesare.

Lucrările au fost făcute cu sprijinul a 200 de persoane, renovându-se 12 saloane, o cameră de recoltare, biroul asistentelor și bucătăria de dietetică. Secția de Pediatrie a fost modernizată complet, s-a mărit necesarul de paturi de la 31 la 34, s-a dotat și echipat complet punctul de recoltare, iar din infrastructura veche nu s-au mai păstrat decât echipamentele medicale. Au fost schimbate ușile cu unele de tip termopan, a fost înlocuit mobilierul cu unul modern de spital, s-au amenajat băile, s-au schimbat caloriferele, s-a recondiționat sistemul electric, s-au cumpărat saltele, lenjerii, perne și pături noi și s-a renovat, mobilat și utilat bucătăria care deservește această secție. Pe lângă acestea, saloanele au fost complet renovate şi pictate cu diferite desene tematice.

„De peste 12 ani, Asociația Școala mamei Junior derulează diverse campanii sociale, la care beneficiarii direcți sunt copiii. Când am pornit la drum cu acest proiect, visul nostru era de a igieniza și de a da o notă de culoare acestei secții”, a declarat dr. Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior.

Surpriza neașteptată a fost că ultima renovare a constat în aplicarea de lavabil peste humă, ceea ce a îngreunat lucrările.

„Cum se întâmplă de obicei în construcții, pe parcurs, am depistat și alte nevoi și așa am ajuns să renovăm întreaga secție și nu doar saloanele. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au ales să se implice în acest proiect, chiar dacă unii au contribuit financiar sau doar cu muncă voluntară”, spune Ioana Vârtosu.

Proiectul, denumit „Reclădim speranța”, a pornit după inițiativa unui tată care a avut fetița internată la această secție și care a renovat salonul în care a stat aceasta. Proiectul a pornit în luna decembrie a anului trecut, prin intermediul Asociației Școala mamei Junior. Ioana Vârtosu, președintele organizaţiei, a coordonat întregul proiect, având sprijinul voluntarilor.

Articole pe aceeași temă:

Voluntarii renoveaza 12 saloane destinate copiilor la Spitalul Victor Babes Timisoara

Victorie a voluntariatului la Timisoara! Renovarea saloanelor de pediatrie de la Spitalul Victor Babes, aproape de final

Un tatic a renovat un salon de la Spitalul Victor Babes cu 500 de euro si multa munca3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor