Studentii universitatilor din Timisoara au la dispozitie 13.000 de locuri de cazare

De Marcel Hoster
3Comentarii
Studentii universitatilor din Timisoara au la dispozitie 13.000 de locuri de cazare
© Studentii universitatilor din Timisoara au la dispozitie 13.000 de locuri de cazare (foto: arhiva)
Studenţii care nu doresc să se înghesuie în căminele universităţilor pot închiria un apartament. Desigur, dacă îşi permit să plătească un preţ în creştere pe această piaţă. Restul celor care vin din afara Timişoarei au la dispoziţie aproape 13.000 de locuri în căminele celor patru universităţi din oraș.


Noul an universitar vine de fiecare dată cu distracţia cazărilor în căminele studenţeşti. În acest an, reprezentanţii universităţilor din Timişoara spun că vor putea să satisfacă toate solicitările în acest sens

Când vine vorba de cămine, cel mai bine stă la Timişoara Universitatea Politehnica. Capacitatea de cazare este de peste 6.000 de camere. În aceste condiţii, în fiecare an sunt satisfăcute toate cererile de cazare în cămine. Într-o cameră cu două paturi se plăteşte 100 de lei, în restul camerelor ”chiria” este 95 de lei.

La Universitatea de Vest din Timişoara numărul de locuri disponibile este la jumătate, adică 3.000 de locuri în cămine, taxele de cazare fiind cele mai mici din ţară, între 75 şi 100 de lei, tot în funcţie de confort. Astfel, UVT poate asigura la începutul facultăţii aproximativ 65 de procente din totalul solicitărilor, spune Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Interesant este că în doar câteva luni se rezolvă toate cererile de cazare. „Ca urmare a celor care renunță, a unei bune gestiuni și a recazărilor lunare ajungem ca în lunile februarie – martie să rezolvăm toate cererile”, a mai declarat Florin Jurcă.

Cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, nu au probleme cu oferirea locurilor de cazare. Cine vrea, primeşte cămin, spun reprezentanţii UMF, aceasta la un preţ de 90 de dolari. Sunt 2.450 de locuri care pot fi ocupate de studenţii care nu sunt din Timişoara.

În ceea ce priveşte Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, aici sunt 1.516 locuri în cele patru cămine pe care le deţine. Studentul plăteşte la cazare o taxă lunară între 125 şi 335 lei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor