Studentii Universitatii Politehnica Timisoara beneficiaza de un nou laborator ultramodern, in urma unei sponsorizari

De Marcel Hoster
1Comentariu
Studentii Universitatii Politehnica Timisoara beneficiaza de un nou laborator ultramodern, in urma unei sponsorizari
© Foto: Tion
Peste 370 de studenţi din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT beneficiază, de marţi, de un nou laborator de cercetare dotat la cel mai înalt nivel. Realizat cu o sponsorizare din partea unei societăţi timişorene cu activitate în domeniul IT, acesta va beneficia de o reţea nouă de calculatoare, dar mai ales de aparatură modernă.

Laboratorul a fost realizat ca urmare a colaborării strânse dintre Universitatea Politehnica Timişoara și mediul economic din oraş, dotarea fiind obţinută în urma sponsorizării acordate de o societate cu activitate în domeniul IT.

Laboratorul C221 din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT a fost dotat cu echipamente electronice: 8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre, 1 clește ampermetric, 1 trusa reglabila.

Studenţii vor avea la dispoziţie şi o nouă reţea IT, a fost modernizată și infrastructura IT, fiind instalate 8 calculatoare și un laptop pentru citire contoare panou. De asemenea, au fost efectuate și lucrări de reparații și modificări la rețeaua electrică, astfel încât echipamentele să fie utilizate în cele mai bune condiții.

Mai mult de 370 de studenți din cadrul facultății vor folosi noul laborator pentru cursurile de Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice, Instrumentație Virtuală.

Relația de colaborare dintre mediul de afaceri şi UPT este una benefică pentru ambele părți: companiile își asigură astfel resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază de dotări și amenajări de laboratoare, dar și de programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara își pot realiza diplomele de licență şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere.

Relația e utilă pentru studenți și prin faptul că vin, astfel, în contact direct cu realitățile din mediul economic și pot să aplice în practică noțiunile teoretice învățate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor