Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara se intrec in cadrul unui concurs inedit

De M. Hoster
Reactualizat la:
Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara se intrec in cadrul unui concurs inedit
© TION: Studentii de la Universitatea Politehnica Timisoara se intrec in cadrul unui concurs inedit
Universitatea Politehnica Timișoara, prin intermediul Facultății de Mecanică, alături de o companie timişoreană din domeniul automotive, organizează un nou concurs profesional pe echipe, destinat studenților din cadrul instituţiei. Prima etapă a acestei competiții s-a desfășurat între 30 martie – 1 aprilie și a constat în rezolvarea unor întrebări legate de trei teme: procese de producție, electropneumatică și automatizări, respectiv materiale și îmbinări nedemontabile.


Din 50 de studenți înscriși, în urma primei etape au fost selectați 18 elevi pentru a participa la partea practică ce se va desfășura în cadrul respectivei companii timişorene. Aceștia vor fi împărțiți în echipe și vor lucra, pe rând, cu trei departamente. Fiecare echipă va acumula un punctaj pe măsura rezolvării sarcinilor alocate, cel mai mare punctaj fiind declarat câștigător și premiat de către organizatori.

„Universitatea Politehnica Timișoara este conștientă de importanța practicii relevante, în în industrie, motiv pentru care se implică alături de partenerii săi din mediul privat în pregătirea activă a studenților. În acest fel se încurajează participarea acestora în cât mai multe competiții profesionale, pregătindu-i pentru o carieră profesională de succes, după încheierea studiilor”, a declarat Nicolae Crainic, coordonatorul activităților din partea UPT.

Practica aplicată este unul dintre obiectivele importante pentru parcursul educațional al studenților Universității Politehnica Timișoara. Alături de partenerii săi din mediul privat, universitatea se implică activ în formarea viitorilor specialiști, asigurând stagii de practică în industrie prin intermediul concursurilor profesionale desfășurate în facultățile UPT, dar și prin intermediul proiectelor dedicate, transmite conducerea insituției de învățământ superior. Unul dintre cele mai importante evenimente în acest sens a fost „Zilele Carierei”, ultima ediție din luna martie strângând mai bine de 1000 de oportunități pentru studenți din partea a peste 70 de companii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !