STPT trage linie după prima săptămână de transport școlar: peste 400 de elevi s-au dus la licee cu minibuzele

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
STPT trage linie după prima săptămână de transport școlar: peste 400 de elevi s-au dus la licee cu minibuzele
© foto: arhivă
Peste 400 de elevi s-au dus la liceele la care învață cu minibuzele STPT, puse la dispoziție prin transportul școlar. Puțin peste 500 s-au întors cu ele de la școală, arată reprezentanții societății, după o primă săptămână de transport școlar.

Societatea de Transport Public și primăria au inaugurat lunea trecută primele curse destinate transportului școlar. Noul serviciu este destinat transportului elevilor către patru licee din oraș: Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Colegiul Tehnic I.C. Brătianu, Colegiul C.D. Loga și Colegiul Pedagogic Carmen Sylva, respectiv către zonele de domiciliu. Minibuzele pleacă din patru cartiere, Șagului, Soarelui, Dacia și Lipovei, iar cel care vine din Șagului oprește și la Colegiul Național Bănățean.

Oficialii STPT spun că noul serviciu s-a bucurat de succes încă din prima săptămână.

„Gradul de încărcare pe cele patru linii destinate transportului școlar a fost de peste 20 de elevi/cursă (către liceele de care aparțin), respectiv 25 de elevi (către zonele de domiciliu), în condițiile în care capacitatea unui minibuz este de 25 de persoane. 73 de liceeni s-au deplasat spre instituțiile de învățământ de care aparțin luni, ziua inaugurală a noului serviciu, în timp ce 79 s-au întors către zonele de domiciliu; marți s-au deplasat către cele patru licee 96 de elevi, 124 de elevi alegând să se întoarcă spre zonele de domiciliu; miercuri – 85 de elevi s-au deplasat spre școală, iar 117 s-au întors către zonele de domiciliu; joi – 94 de elevi au apelat la minibuze pentru a se deplasa spre cele patru licee, iar 108 s-au îndreptat spre casă; vineri – 85 de elevi au mers spre instituțiile de învățământ, în timp ce 89 au ales să se întoarcă spre zonele de domiciliu”, transmit reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

În cinci zile, 433 de liceeni au ales să folosească transportul școlar pentru a se deplasa la liceu, iar 517 s-au întors acasă de la unitățile de învățământ cu minibuzele STPT.

Transportul public școlar continuă pe următoarele trasee:

Linia S1 va pleca la ora 7.20 din Piața Dacia și va opri la Col. Brătianu și la E. Ungureanu la ora 7.36, va ajunge la C.D. Loga la 7.43, iar la C. Sylva la ora 7.45.

Linia S2 pleacă la ora 7.10 de la Podul Calea Șagului, la 7.23 este la Colegiul Bănățean, mergând pe linia 33, iar la 7.36 ajunge la Brătianu și Ungureanu, la 7.45 la C.D. Loga și la 7.45 la Carmen Sylva.

Linia S3 pleacă la ora 7.20 de la Vama de pe Bd. Sudului, la 7.38 este la C.D. Loga, la 7.40 la Carmen Sylva, iar la 7.45 la Brătianu și Ungureanu.

Linia S4 pleacă de pe str. Holdelor la ora 7.15, la 7.36 ajunge la Ungureanu și Brătianu, la 7,43 la C.D. Loga și la 7.45 la Carmen Sylva.

Pentru revenirea la școală, pentru fiecare cartier vor fi trei curse: la 12.10, la 13.10, respectiv la 14.10, cu plecare de la liceele capete de linie.

Articole pe aceeași temă:

Patru minibuze au fost scoase pe traseu de Societatea de Transport Public Timișoara, pentru a-i duce la școală pe elevii de la patru licee, pentru prima dată în istoria STPT. Au pornit din Calea Șagului, din Dacia, din Calea Lipovei și din cartierul Soarelui, cu un total de 73 de elevi. Patru lin...
Elevii de la patru licee din Timișoara vor putea merge la școală cu transportul public școlar. STPT începe de luni să care elevii la școală și înapoi către casă, gratuit. Ajunge să-i care pe copii pe linia 33 din Șagului, din Dacia, din Soarelui și din Lipovei, cu patru linii speciale de minibuze.Pr...
Inutilele minibuze Mercedes cumpărate de Primăria Timișoara pentru fosta RATT cu peste 3 milioane de euro continuă să sosească în parcul auto al STPT. Șapte dintre ele au venit la începutul anului și vor fi puse în circulație luna aceasta, pe mai multe linii secundare. Vă reamintim, Primăria Timi...10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor