Statul obliga taranii sa-si inregistreze singuri productia de tuica pentru plata accizei

De T. Ex.
Reactualizat la:
Statul obliga taranii sa-si inregistreze singuri productia de tuica pentru plata accizei
© TION - Statul obliga taranii sa inregistreze productia de tuica pentru plata accizei
Statul transferă pe umerii țăranilor responsabilitatea înregistrării producției de țuică și rachiu, pentru plata accizei. Astfel, se va renunța la sigiliul pus pe instalații, iar țăranii vor informa pe propria răspundere.

În acest moment toate gospodăriile individuale are care au în proprietate instalații de producție de țuică și rachiu trebuie să fie înregistrate la autoritatea vamală teritorială şi au obligatoriu un sigiliu aplicat pe instalaţii pe toată perioada de nefuncţionare. În momentul în care țăranii intenționează să producă țuică sau rachiu din recolta proprie, aceștia solicită în scris autorității vamale desigilarea instalației. În prima zi lucrătoare după expirarea perioadei de funcționare a instalaţiei, autoritatea trebuie să resigileze alambicul şi să calculeze acciza datorată, în funcţie de producţie.

Guvernul vrea să modifice acest sistem prin noi proceduri care transferă, practic, pe umerii proprietarilor de gospodării responsabilitatea de a anunţa statul cât anume au produs şi de a solicita să le fie calculat cât au de plată.

Modificarea va fi introdusă în contextul în care autorităţile fiscale au fost restructurate, cu reducerea schemei de personal.

Astfel, regula conform căreia instalaţiile de producţie deţinute de către gospodăriile individuale înregistrate poartă obligatoriu sigiliile aplicate de către autoritatea vamală teritorială, pe toată perioada de nefuncţionare, va fi abrogată, iar proprietarul va fi obligat să anunţe singur, pe proprie răspundere, cantităţile de produse obţinute, în termen de 3 zile de la finalizarea procesului de producţie.

Proprietarul gospodăriei va trebui să-și notifice în scris intenția menţionând cantitatea şi tipul de materie primă ce urmează să fie prelucrate, perioada în care instalaţia va funcţiona, precum şi cantitatea de produs estimată să fie obţinută. În acest caz, producătorul trebuie să deţină şi mijloacele legale necesare pentru măsurarea cantităţii şi a concentraţiei alcoolice a produselor obţinute.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor