Stai o clipa! Elevii de la Colegiul National Banatean – premiul I la concursul de teatru Actori Vest-iti

De Adrian Panduru
Stai o clipa! Elevii de la Colegiul National Banatean – premiul I la concursul de teatru Actori Vest-iti
© TION - Stai o clipa! Elevii de la Colegiul National Banatean - premiul I la concursul de teatru Actori Vest-iti
Elevii trupei de teatru Heavenly Hell a Colegiului Naţional Bănăţean (CNB) din Timişoara au primit un nou premiu, de data aceasta la etapa judeţeană a concursului de teatru Actorii VEST-iţi, cu piesa „Stai o clipă”, scrisă chiar de către componenții trupei.


Concursul a avut loc în luna mai, la Casa Tineretului din Timișoara. Este vorba despre etapa județeană a concursului Actori VEST-iți, cuprins in cadrul proiectului Teatrul în Educație al Ministerului Educației.

Secțiunea “Piesă de teatru” a fost câștigată de elevii trupei de teatru Heavenly Hell a Colegiului Național Bănățean, care au prezentat comedia „Stai o clipă”, scrisă de către componenții trupei. Pe lângă premiul I, care le permite participarea la etapa regională a concursului, elevii CNB au mai câștigat Premiul de Originalitate și Premiul I pentru cel mai bun actor, în persoana lui Radu Mihalache, elev în clasa a IX-a.

Premiile obținute se adaugă nenumăratelor distincții primite la festivaluri de teatru naționale de către trupa Heavenly Hell în cei 18 ani de existență. De-a lungul anilor, trupa și-a păstrat specificul, acela de a aborda teme de actualitate, în spectacole scrise, regizate și interpretate de elevi. Texte, costume, decoruri – totul vine din imaginația creatoare a tinerilor care își dedică tot timpul liber pasiunii pentru teatru. Pentru unii dintre ei, pasiunea s-a transformat în meserie, dar pentru cei mai mulți dintre ei a fost prilejul de a-și face prieteni pe viață și de a-și manifesta spiritul neliniștit și rebel în mod artistic, spre mândria școlii și a familiilor.

„Pentru instituția pe care o reprezint și pentru unitatea de învățământ din care elevii provin e o adevărată plăcere când putem să apreciem, să ne înclinăm în fața unor rezultate deosebite ce ne onorează”, spune inspectorul şcolar general de Timiş, Aura Danielescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !