Spitalele din Timisoara, la final de 2017. Dan Diaconu: Nu vom putea spune niciodata ca am investit suficient

De Roxana Deaconescu
Spitalele din Timisoara, la final de 2017. Dan Diaconu: Nu vom putea spune niciodata ca am investit suficient
© Tion: Spitalele din Timisoara, la final de 2017
Cu saloane renovate și dotări noi. Așa se încheie anul 2017 pentru spitalele din Timișoara. Viceprimarul Dan Diaconu trage linie și spune că municipalitatea a investit serios și în acest an în spitalele orașului, dar niciodată nu e suficient.

Dacă la Spitalul „Louis Țurcanu” s-a investit serios în construirea noului corp de clădire, asta nu înseamnă că nu s-a investit în dotări. Potrivit lui Diaconu, aproape 9 milioane de lei au fost folosiți pentru dotări diverse la „Țurcanu”.

„Anul acesta au fost lucrări și dotări importante la spitalele care aparțin municipalității. La Spitalul de Copii s-au continuat lucrările la corpul nou, lucrări pe care sperăm să le finalizăm până în vara anului viitor. Au fost alocați aproape 9 milioane de lei pentru dotări diverse la Spitalul de Copii și care au fost achiziționate de-a lungul anului”, a explicat Diaconu pentru Tion.ro.

spital-copii-tion

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a avut parte de una dintre cele mai importante transformări. Un etaj întreg a fost reabilitat complet, iar unitatea sanitară întâmpină anul nou în șantier.

„La Spitalul «Victor Babeș» transformarea este una dintre cele mai importante, pentru că acolo, mult timp, nu au existat investiții. Un prim etaj din Clinica de Pneumologie a fost reabilitat complet, se lucrează la celelalte două etaje și undeva în luna martie vor fi finalizate lucrările acolo. De asemenea, stația de epurare de la Victor Babeș este aproape finalizată, împreună cu lucrările conexe legate de locurile de parcare și de împrejmuiri, stația de aburi este finalizată deja. Și aici am avut dotări de peste 9 milioane de lei, însemnând paturi noi, aparatură nouă și altele”, a precizat Dan Diaconu.

spital-victor-babes-1-1

Nici Spitalul Municipal nu a fost uitat de primărie. S-au făcut investiții atât la clădiri, cât și pe aparatură, dar s-a lucrat și la proiecte noi.

„La Municipal au fost iarăși investiții majore. Anul acesta au fost lucrări în curs de recepționare la Oncologie, de asemenea lucrări în curs de finalizare la Clinica de ORL. Nu vom putea spune niciodată că am investit suficient într-un spital, sunt elemente care țin de sănătatea fiecăruia dintre noi. De câțiva ani avem un program susținut de investiții, care va continua”, a conchis viceprimarul Timișoarei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor