Spitalele din Timis au fost dotate cu cititoare de carduri

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Spitalele din Timis au fost dotate cu cititoare de carduri
© TION: Spitalele din Timis au fost dotate cu cititoare de carduri
Cardurile de sănătate au intrat în vigoare de la 1 mai. Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timișau pornit în control pentru a vedea dacă unitățile medicale din județ sunt dotate corespunzător, cu cititoare de carduri.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiș a făcut verificări în spitale, înainte de data de 1 mai, pentru a vedea dacă unităţile sanitare au aceste cititoare de carduri. Au fost verificate 21 de spitale din județul Timiș, şi toate au cumpărat cititoare de carduri, care sunt funcționale. Cele mai multe cititoare au fost cumpărate de cei de la Spitalul Județean Timișoara – 117, iar fiecare cititor a costat 200 de lei fără TVA. La Spitalul Municipal Timișoara au fost cumpărate 55 de cititoare de carduri, pentru fiecare cititor a fost plătită suma de 260 de lei.

Fiecare accesare de serviciu de sănătate se va face în baza cardului de sănătate, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. Intrat în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului naţional (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinaţie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de către pacient. Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem. Acest pin va fi introdus de către asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea şi, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate. Introducerea altor date suplimentare pe cardul de sănătate este opţională şi se realizează doar la medicul de familie. Această etapă nu este obligatoriu să se realizeze concomitent cu activarea cardului.

Beneficiaţi de servicii medicale şi fără card, dacă sunteţi asigurat. Pentru asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate sau nu şi l-au ridicat de la CJAS, ori medicul de familie, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar. Serviciile medicale acordate fără card de sănătate vor fi monitorizate separat.

Alte articole pe aceeași temă:

De la 1 mai cardul de sanatate devine obligatoriu. Peste 11.000 de carduri neridicate de catre asigurati in Timis1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor