Speranta de fonduri de la Ministerul Educatiei pentru scolile din Timis

De Adriana Ardelean
Speranta de fonduri de la Ministerul Educatiei pentru scolile din Timis
Ministerul Educației se interesează de situația investițiilor nefinalizate din Timiș. Conducerea Inspectoratului Școlar din județ a transmis către minister atât situația investițiilor, cât și necesarul pentru anul acesta. Șansele unei finanțări există, însă fără o estimare a sumelor care urmează să ajungă în Timiș.

34 de construcții de școli sau grădinițe din județ au fost stopate din cauza lipsei fondurilor. Unele au ajuns într-un stadiu avansat, fiind finalizate în proporție de 80%, iar la altele nu s-a turnat decât fundația. Multe dintre acestea încă mai înregistrează datorii, totalul arieratelor fiind de 6,5 milioane de lei. Pe prima poziție se află campusul școlar de la Jimbolia, cu 4,7 milioane de lei.

 

„Am transmis până ieri principalele propuneri legate de investiții, reabilitări și reparații capitale din județ. Avem unit de învățământ cu arierate, sunt capul listei 11, dincolo de acestea sunt lucrările care nu sunt finalizate, deci mai sunt necesare fonduri pentru a le finaliza, dar nu avem arierate la ele. În total sunt 34 și cu arierate și fără în diverse stadii”, a explicat inspectorul școlar adjunct în Timiș, Francisc Halasz.

 

Inspectorii școlari au trimis către Ministerul Educației și situația investițiilor necesare în județ, însă nu au primit asigurări că vor și primi finanțare pentru acestea. Se așteaptă un răspuns din partea ministerului în perioada următoare.

 

„S-au mai propus și câteva investiții noi. Ce se va întâmpla cu acestea rămâne de văzut. Faptul că ministerul se interesează ne facem să credem că se vor debloca niște fonduri anul acesta. Investiții noi ar fi mai multe: la Lenau Mic care are un studiu de fezabilitate, la Brediceanu există o mansardare, la Moșnița Nouă s-au propus lucrări de extindere. O mulțime de școli au cerut geamuri termopan, teren sport, bitum în curte, dar acestea pot fi făcute și de către primărie. E vorba de sute de milioane de lei noi. Dacă vine tot bugetul ministerului Educației în Timiș, se pot realiza toate acestea”, a concluzionat inspectorul școlar adjunct Francisc Halasz.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor