Spaniolii si fostii mineri din Hunedoara vor sa lucreze in Timis, dar nu au unde locui

De Adrian Panduru
21Comentarii
Spaniolii si fostii mineri din Hunedoara vor sa lucreze in Timis, dar nu au unde locui
© Foto: Tion
În Timiș, investitorii nu mai găsesc forță de muncă. Cel mai vestic județ al țării duce lipsă de oameni care să se angajeze în întreprinderile de sorginte italiană sau în orice fabrică care are nevoie de mână de lucru. În Timiș ar putea fi aduși muncitori din Hunedoara sau chiar din Spania.

Problema lipsei forței de muncă din județ a fost discutată și la Instituția Prefectului Timiș. Prefectul Eva Andreaș și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, s-au întâlnit joi cu ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Marco Giungi și cu reprezentanți ai altor instituții din Italia.

Reprezentanții Italiei au ridicat problema lipsei forței de muncă în Timiș. Una dintre soluții ar fi aducerea de forță de muncă din județul vecin, Hunedoara.

„În acest context, în cadrul discuțiilor au fost avansate posibile soluții, printre care: relocarea de forță de muncă din alte județe, dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual și inovația tehnologică. Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a afirmat că a discutat problema lipsei forței de muncă din județul Timiș cu prefectul județului Hunedoara, județ în care există o rată mare a șomajului în zone miniere – unde s-au închis mine – și unde ar exista persoane doritoare să se angajeze în județul nostru”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

Conform reprezentanților Instituției Prefectului Timiș, aceeași problemă a fost discutată și cu consulul onorific al Spaniei la Timișoara. În urma discuției cu consulul s-a ajuns la concluzia că ar exista persoane din Spania, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de ani, care nu își mai găsesc locuri de muncă în zonele în care domiciliază, care ar dori să vină să lucreze în județul Timiș.

„În ambele cazuri problema cea mai mare este legată de lipsa spațiului locativ pentru persoanele care ar veni să lucreze în județul Timiș. S-a căzut de acord că trebuie căutate, în cel mai scurt timp, soluții pertinente, partea italiană punând în discuție și retehnologizarea firmelor italiene din Timiș, care să ducă la un necesar mai mic de forță de muncă”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

 21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor