Solutii de finantare pentru ideile inovatoare ale timisorenilor

De M. Hoster
Reactualizat la:
Solutii de finantare pentru ideile inovatoare ale timisorenilor
Rezultatele cercetărilor efectuate de cei din mediul universitar sau de persoanele cu spirit antreprenorial pot fi transpuse în practică prin intermediul programului RICAP. Selecţia este dură, anul trecut, la ediţia precedentă a programului, din 100 de idei prezentate doar 15 au fost selectate pentru a fi sprijinite.

La Timişoara s-au aflat reprezentanţii RICAP – Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România, un program care sprijină antreprenorii români care au dezvoltat o tehnologie inovatoare să poată face tranziția de la zona de cercetare către zona de dezvoltare și comercializare a produsului respective.

Cu această ocazie a fost lansat apelul pentru proiecte pe 2014. Mai mulţi reprezentanţi ai programului, dar şi ai partenerilor acestuia, au discutat cu invitați și cercetători din cadrul Universității Politehnica, antreprenori și oameni de afaceri din Timișoara, reprezentanți ai clusterelor locale. Subiectele abordate s-au referit la zona de inovare, resursele disponibile antreprenorilor locali și despre cum RICAP îi poate ajuta să își comercializeze produsele pe piețe internaționale.

„Programul RICAP ne demostrează că avem un ecosistem emergent de inovare în România. Am lucrat alături de companii inovatoare și antreprenori cu viziune, iar cu sprijinul partenerilor americani și a mentorilor români, am reușit să facem un pas important în propulsarea inovării românești la nivel internațional. Suntem entuziasmați că s-a deschis apelul pentru cea de-a două rundă a programului și invităm antreprenorii care au dezvoltat un produs tehnologic să aplice și să lucrăm împreună la dezvoltarea produselor lor și pregătirea pentru piața internațională.”, a declarat Dragoș Pîslaru, director de program RICAP.

Întâlnirea a fost bine primită de reprezentanţii mediului de afaceri şi cercetare local. „RICAP mi-a oferit posibilitatea să întâlnesc niște oameni remarcabili. Mă refer aici atât la ceilalți participanți din program, dar și la mentorii locali și cei americani care au fost alături de noi pe toată durata programului. Pragmatismul mentorilor americani, dublat de experiența și cunoașterea contextului de către mentorii români, m-au făcut să văd tot procesul acesta diferit. Să mă gândesc mai bine la cine sunt utilizatorii noștri, ce nevoi au și cum le putem adresa. Recomand RICAP oricărui atreprenor care e pregătit să se dezvolte și să primească sprijin în penetrarea pieței internaționale”, a spus Vlad Stanciu, președintele clusterului din domeniul inovării ROSENC Timișoara.

Aflat deja la a doua ediţie, RICAP sprijină antreprenorii care au dezvoltat o tehnologie inovatoare să iasă cu ea pe piaţa internaţională. Printr-un program de mentorat personalizat, cu mentori din SUA şi România, acces la resurse, oportunităţi de parteneriat şi finanţare, antreprenorii sunt sprijiniți să iasă cu produsele lor pe piața internațională. Antreprenorii pot aplica online la program pe www.ricap.ro, între 3 iunie- 15 iulie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor