Societatea Izometal Magelan, care opera magazinele Brithouse, a intrat in faliment

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Societatea Izometal Magelan, care opera magazinele Brithouse, a intrat in faliment
© TION - Georgică Cornu
După ce s-a aflat doi ani în procedură de insolvenţă, una dintre societăţile membre ale grupului deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, Izometal Magelan, va intra în faliment. Timişorenilor, această firmă le este cunoscută prin intermediul magazinelor Brithouse, specializate în bricolaj, pe care le opera.


Izometal Magellan, una din companiile controlate de către omul de afaceri Georgică Cornu, a intrat în faliment, după aproape doi ani de reorganizări. Societatea face parte din grupul de firme controlat de omul de afaceri Georgică Cornu. Izometal Magellan SRL intrase în insolvenţă în august 2012. În tabelul preliminar al creditorilor erau înscrise creanţe de peste un miliard de lei noi, deşi bilanţul pe 2012 menţionează datorii totale de “numai” 667,6 milioane lei. Noul termen de înscriere la masa credală a fost stabilit pentru data de 18 martie 2014.
Societatea a luat fiinţă după achiziţionarea de către Izometal-Confort a unuia dintre cei mai importanţi distribuitori de gresie şi faianţă de pe piaţa timişoreană, societatea Magellan. Noua firmă s-a ocupat şi de managementul celor cinci magazine din domeniul bricolajului, operate sub numele de Brithouse. Şi acest brand fusese achiziţionat înainte de Izometal-Confort.

Din cauza problemelor existente, în 2012 Izometal Magellan a fost mutată cu sediul social în judeţul Mehedinţi. Odată această operaţiune efectuată, Georgică Cornu a solicitat intrarea în insolvenţă a firmei. Operaţiunea a însemnat şi vânzarea unor imobile deţinute şi cesionarea unor acţiuni deţinute la alte firme din grup. În urma operaţiunilor, o parte din disponibilităţile băneşti ale acestei societăţi au fost transferate către alte firme din grup în contul unor datorii existente

Izometal Magellan adunase datorii de peste un miliard de lei. Societatea face parte din Grupul “Izometal-Confort”, considerat a fi unul dintre cele mai importante grupuri de firme din vestul ţării. Aici lucrau peste 2.000 de angajaţi.

Deocamdată nu am reuşit să obţinem o declaraţie din partea lui Georgică Cornu referitoare la subiect, în ciuda insistenţelor noastre.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor