Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare devine optional

De M. Hoster
Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare devine optional
© TION - Sistemul taxei pe valoarea adaugata la incasare devine optional
Firmele din Timiş vor putea opta, de la 1 ianuarie, pentru aplicarea sau nu a sistemului de TVA la încasare. De curând, în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanţa care stabileşte această modificare. Cei care doresc să nu mai aplice acest sistem vor fi nevoiţi să depună o notificare la Finanţe în acest sens.


Potrivit acestui act normativ care modifică Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, sistemul TVA la încasare devine opțional.

Astfel, în vederea trecerii de la aplicarea obligatorie la aplicarea opțională a sistemului TVA la încasare, persoanele impozabile, care la data de 1 ianuarie 2014 aplică sistemul TVA la încasare, pot continua aplicarea sistemului TVA la încasare, fără depunerea vreunei notificări, dacă sunt eligibile pentru aplicarea acestui sistem, caz în care se consideră că au optat pentru continuarea aplicării sistemului.

De asemenea, cei vizaţi pot solicita oricând, în cursul anului 2014, să fie radiate din registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare prin depunerea unei notificări la organele fiscale competente, chiar dacă sunt eligibile pentru aplicarea sistemului.

Persoanele impozabile care la data de 1 ianuarie 2014 aplică sistemul TVA la încasare și care în ultima perioadă fiscală a anului 2013 au depășit plafonul de 2.250.000 lei, au obligația să depună la organele fiscale competente o notificare până la data de 25 ianuarie 2014, în vederea radierii din Registrul persoanelor care aplică sistemul TVA la încasare.

Informații detaliate se pot obține la Biroul servicii pentru contribuabili din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara la nr de telefon: 0256 – 493680.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor