Si moartea se scumpeste: tarife mai mari in cimitirele Primariei Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
4Comentarii
Si moartea se scumpeste: tarife mai mari in cimitirele Primariei Timisoara
© TION: Si moartea se scumpeste: tarife mai mari in cimitirele Primariei Timisoara
Înmormântările vor ajunge să coste mai mult, în 2015, la Timişoara. Un nou proiect care urmează să intre în atenţia consilierilor locali prevede indexarea cu rata inflaţiei a tarifelor pentru serviciile funerare, permisele de lucru şi locurile de veci practicate în cimitirele aparţinând Primăriei Timişoara. Este vorba de o majorare cu 1,07%.

Noul proiect de hotărâre care urmează să fie supus spre aprobare în Consiliul Local Timişoara prevede majorarea tarifelor pentru serviciile funerare, a tarifelor pentru permisele de lucru şi a tarifelor de concesionare a locurilor de veci practicate în cimitirele aparţinând primăriei cu 1,07%, reprezentând rata inflaţiei stabilită pentru anul 2014.

În 2014, la începutul anului s-a aplicat o majorare de aproape 4%, mai exact 3,98%, reprezentând rata inflaţiei stabilită pentru anul 2013, spuneau reprezentanţii primăriei.
Serviciile funerare, de curăţenie, lucrările şi bunurile necesare realizării serviciilor funerare în cimitirele aparţinând municipalităţii au fost concesionate prin licitaţie publică unor societăţi comerciale: DenisAlex SRL, G.O.D. Company SRL şi ADH Matkons SRL.

„În luna ianuarie 2015 s-a indexat cu rata inflaţiei corespunzătoare anului 2014 redevenţa pe care o au de achitat la bugetul local societăţile concesionare de mai sus, conform contractelor de concesiune. Astfel, se impune modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate în cimitirele aparţinând Primăriei Municipiului Timişoara, prin indexarea cu rata inflaţiei stabilită pentru anul 2014, adică 1,07%. De asemenea se impune majorarea tarifelor permiselor de lucru şi locurilor de veci cu acelaşi procent de 1,07%, care ne-a fost comunicat de către Institutul Naţional de Statistică”, motivează reprezentanţii primăriei.

Astfel, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani va ajunge de la 96,4 lei la 97,4 lei în 2015. La săparea unei gropi pentru înhumarea unui adult se va plăti 220,5 lei, faţă de 218,2 lei, cât este în prezent, pentru groapa de înhumare a copiilor până în 14 ani tariful va fi de 112,2 lei, faţă de 111 lei, cât este acum, înhumarea unui adult va costa 192,6 lei, tarif mărit de la 190,6 lei, iar cea a unui copil – 97,2, faţă de 96,2 lei.
Noile tarife ce vor fi practicate în cimitirele timişorene vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate în consiliul local.

Puteţi consulta întreaga listă a tarifelor propuse în anexa materialului.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor