Semnal de alarma de la CJAS Timis: Asiguratii nu trebuie pusi pe drumuri pentru deblocarea cardului

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Semnal de alarma de la CJAS Timis: Asiguratii nu trebuie pusi pe drumuri pentru deblocarea cardului
© TION: UPDATE. Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara spun că au fost sesizaţi despre situaţia din cartierul Soarelui în urmă cu o lună şi au intervenit în zonă, iar cei care s-au adăpostit în garaje au plecat. Acum au revenit însă.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate trage un semnal de alarmă şi transmite că asiguraţii nu trebuie puşi pe drumuri pentru deblocarea cardului de sănătate. Nu mai puţin de 5.000 de asiguraţi au venit la sediul CJAS Timiş pentru a-şi debloca cardul, de când acesta a devenit obligatoriu – 1 septembrie 2015.

Ca urmare a numărului mare de asiguraţi care solicită personal la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) sau telefonic, deblocarea cardului naţional de sănătate, CJAS Timiş face următoarele precizări:

– asiguraţii nu trebuie puşi pe drumuri şi trimişi la CJAS pentru deblocarea cardurilor

– cardurile naţionale de asigurat se pot debloca în momentul prezentării pacientului la unul din furnizorii de servicii medicale (medici de familie, medici specialişti, spitale) tocmai pentru a evita deplasarea asiguratului întâi la CJAS şi apoi la medic

– CJAS Timiş a pus la dispoziţia furnizorilor de servicii medicale trei numere de telefon unde pot solicita deblocarea cardului de asigurat al unui pacient, pentru spitale – 0736110006, pentru medici de familie – 0736203666 şi pentru medici specialişti – 0736203646.

– furnizorii au la dispoziţie pe site-ul CNAS aplicaţia suport.ceas@casan.ro pentru deblocarea cardului.

De asemenea, CJAS Timiş atrage atenţia unităţilor sanitare cu paturi că unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate este cardul naţional de sănătate şi nu trebuie să solicite asiguraţilor adeverinţe care atestă calitatea de asigurat.

“Până în prezent, la sediul CJAS Timiş 5000 de asiguraţi au solicitat deblocarea cardului”, spune purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş, Mariana Marcu.

Cardul se poate bloca dacă se tastează codul PIN greşit, iar majoritatea asiguraţilor din Timiş care au semnalat blocarea cardului au avut această problemă.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor