Sedinta de consiliu local nocturna, soldata cu schimbarea viceprimarului, la Sacalaz

De A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
Sedinta de consiliu local nocturna, soldata cu schimbarea viceprimarului, la Sacalaz
Şedinţă de consiliu local surpriză în comuna Săcălaz din apropierea Timişoarei. Aleşii au fost convocaţi pe primarul Ilie Todaşcă la o şedinţă de îndată, joi spre miezul nopţii, pe motiv că… sunt colmatate şanțurile şi s-a întrerupt energia electrică în localitate. Cu această ocazie consilierii prezenţi la şedinţă… au schimbat viceprimarul: au votat unul de la PSD!


Problemele continuă în localitatea Săcălaz, unde s-a schimbat din nou majoritatea în consiliul local, fiind votat un alt viceprimar. Unii aleşi reclamă însă că totul s-a făcut pe lângă lege, după ce consilierii au fost convocaţi… la o şedinţă nocturnă.

Independentul Nicu Viorel spune că a primit următorul mesaj pe mail, joi în jurul orei 23: „Având în vedere cererile cetăţenilor privind colmatarea şanţurilor din localitatea Săcălaz şi întreruperea energiei electrice aferente DC 46 Săcălaz-Dudeştii Noi şi întreruperea, datorită acestui fapt, a alimentării cu energie electrică, vă rog să vă prezentaţi de îndată la şedinţă, la ora 23:30, în data de 23.04.2015, conform secţiunii 3 Art. 39 Alin. 4 din Legea 215 republicată, la o şedinţă de îndată privind rezolvarea problemelor enumerate”.

De la şanțurile colmatate şi întreruperea curentului s-a ajuns… la schimbarea viceprimarului. Consilierul local care a reclamat această situaţie spune că nu a mai ajuns la şedinţă, pentru că a văzut mailul de-abia vineri, dar că nu putea fi schimbat vicele.

La ora 23:13 am primit mailul, l-am văzut dimineaţă… Nu am participat la şedinţă. Eu şi consilierii de la PNL nu am fost sunaţi pentru a participa. Au fost luaţi în considerare trei consilieri care au fost excluşi din PNL şi s-a schimbat viceprimarul azi noapte cu persoana domnului Rachici de la PSD. Până acum era Sabin Iorgovan de la noul PNL. Cei trei consilieri au fost luaţi de buni ca şi consilieri, deşi ei au fost excluşi din PNL înainte de Ordonanţa 55. Doi s-au dus spre PLR, care la momentul ăla nu exista din punct de vedere juridic, şi altul a rămas independent. Au fost şase şi cu cei trei excluşi nouă, în mintea lor au avut cvorum… Nici secretarul nu a fost la şedinţă, fiind în concediu, a fost înlocuit de şefa de la Evidenţa Persoanelor”, susţine consilierul Nicu Viorel.

De cealaltă parte, primarul Ilie Todaşcă (PSD) spune că şedinţa de consiliu s-a desfăşurat legal şi că ar fi fost convocată pentru ora 19, dar cu prelungiri… până spre miezul nopţii.

Din 15 au fost prezenţi 9. Cei trei au fost excluşi, dar au câştigat în instanţă repunerea în funcţie. Hotărârea a fost anulată în instanţă, avem minuta, aşteptăm motivarea. Prezenţa lor la şedinţă a fost perfect legală. Viceprimar acum este Petru Rachici, de la PSD, celălalt era de la PNL. Nu s-a schimbat pentru că a fost incompetent, ci datorită noii majorităţi formate. Sper ca de acum consiliul local să funcţioneze normal, pentru că suntem la al nouălea viceprimar cred, de la alegerile din 2012…Eu încerc să lucrez pentru oameni. Dacă nu reuşesc să fac o majoritate în consiliul local vor trece banii pe lângă noi. La ora 19 i-am convocat, am stat şi la concluzii, până pe la 23.30, vă spun sincer… Metoda cu şedinţele de îndată e luată de la cei care au reclamat-o. Eu am zis că, fiind întreruperi de energie electrică, îi convoc de îndată. A fost cvorum, au fost şi întreruperi…”, ne-a declarat Todaşcă.

 

Consilierul Nicu Viorel susţine însă în continuare că nu a fost respectată legea în acest caz.

Nu au câştigat în instanţă. O condiţie esenţială este să fii membru al partidului pe lista căruia ai fost ales. Ei au fost excluşi înainte şi apoi şi-au dat demisia, optând pentru Ordonanţa 55, ei considerându-se membri. Ei au atacat în instanţă, n-au mai mers pe varianta judecăţii în partid, conform statutului. Şedinţa a fost fără cvorum. Primarul este disperat să obţină o hotărâre pentru un credit de 30 de miliarde de lei pentru nişte lucrări făcute fără acoperire. Şi aşa suntem îndatoraţi până peste cap…”, afirmă alesul independent.

Rămâne de văzut ce vor hotărî reprezentanţii Prefecturii Timiş în ceea ce priveşte respectarea legalităţii la Săcălaz.

Articole pe aceeași temă:

Consiliul Local Sacalaz, in deriva. Consilierii exclusi ataca hotararea, secretara acuza presiuni

Consiliul Local Sacalaz, la un pas sa fie din nou dizolvat. Consilierii PNL si PDL au absentat din nou de la sedinta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor