Sebi is back: arta cu schela si bormasina, la Galeria Calina

De S.P.D.
Sebi is back: arta cu schela si bormasina, la Galeria Calina
© TION: Sebi is back: arta cu schela si bormasina, la Galeria Calina
Inefabilă, arta are uneori nevoie de schele, mașini de găurit, roabe și rindele. Năpădită de unelte și transformată într-un autentic șantier de construire, Galeria Calina pregătește, în huruit de mașinării, un nou eveniment expozițional deosebit: ”Sebi is back”. Expoziția artistului Sebastian Moldovan este ultimul proiect al platformei ”Desenul sans rivages”, curatoriat de Liviana Dan,”o platformă despre gândirea în desen, despre desenul contemporan ca idee și proces, despre intenționalitatea și flexibilitatea lui”. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 19 ianuarie 2015, la ora 18.


”Cu toate că poate părea cool-headed, expoziția Sebi is back are o abordare concretă, abstractă, poetică. Sebastian Moldovan impune un spațiu dincolo de marginile hârtiei. O continuare a desenului cu alte mijloace. Fapte de biografie devin la Sebastian Moldovan obiecte, scene izolate, dar păstrează un sens al urgenței pentru arsenalul de apărare visat în copilărie, acut necesar acum: turnuri de observare, baricade, tuburi de oxigen. Un desen fizic strânge impresii, scenă după scenă, dialog pentru dialog. În povestea despre viață orice se poate întâmpla. Acțiunea și discursul, ritmul evenimentelor au lumină și romantism, dar și o tensiune aproape febrilă. Linia este fină și detaliul rafinat. Desenul rămâne preocupat de un sens al echilibrului și este întotdeauna ușor departe. Un minimalism vizionar adevărat ca formă și acuratețe rămâne mereu deschis spre o arhitectură domestică, curioasă și liberă”, subliniază curatoarea.

Născut la Baia Mare în 1982, Sebastian Moldovan a studiat la Universitatea de Arte și Design din Cluj. Trăiește la Sibiu. Lucrează video, fotografie, desen și instalații de cele mai multe ori site-specific. A expus la a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția, Italia, 2013, la Salonul de proiecte / MNAC, București, România, 2012, la Bienala de artă contemporană, Haifa, Israel, 2010, la Muzeul de artă, Harkov, Ucraina, 2009, la Cabaret Voltaire, Zurich, Elveția, 2006. A avut expoziții personale la Galeria de artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal, Sibiu, România în 2005 și 2011 și la Galeria Jan Dhaese, Gent, Belgia în 2008, 2010 și 2014.

Expoziția sa va rămâne deschisă pentru public în galeria de pe strada Mărășești 1-3 până în 27 februarie 2015.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor