Se va sfinti apa din izvorul Balta calda, in Timis

De Adrian Panduru
6Comentarii
Se va sfinti apa din izvorul Balta calda, in Timis
© Foto: Tion
Mitropolitul Banatului ÎPS Ioan va fi prezent la finalul acestei săptămâni la Mănăstirea Românești, cunoscută de bănăţeni ca “Izvorul lui Miron”. Aici va fi marcat unul dintre hramurile mănăstirii, „Izvorul Tămăduirii”, eveniment ce va avea loc în amintirea ctitorului mănăstirii, patriarhul Miron Cristea.

Vineri, la Mănăstirea de la Românești se va marca hramul Izvorul Tămăduirii. Conform reprezentaților Arhiepiscopiei Timișoara, la acest eveniment va participa mitropolitul Banatului ÎPS Ioan. Aici se va oficia Sfânta Liturghie și se va sfinți apa la izvorul „Balta caldă”, cum este cunoscut de localnici. I se spune “Balta caldă” datorită bazinului cu apă termală din incinta ei. Vor veni preoți, credincioși din toată zona Făgetului și monahi din mai multe mănăstiri.

În anul 1910, episcopul Miron Cristea, viitorul patriarh, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri şi, uimit de frumuseţea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri. Temelia bisericii s-a pus în anul 1912, prin dania familiei Glava din Româneşti; a fost terminată în 1929 şi inaugurată în 1931. În 1980 au început lucrările de restaurare a acestui aşezământ, iar biserica a fost repictată, astfel că, la 20 iulie 1991, când se prăznuieşte şi hramul, a fost resfinţită.

După 1995 s-au efectuat ample lucrări de construcţie: un paraclis, trapeza, un corp de chilii, bibliotecă, spaţii de cazare, etc. În fapt, nimic nu a mai rămas din vechile clădiri existente până în acest an.

La 8 iunie 2003 s-a sfinţit noul paraclis de iarnă cu hramul “Izvorul tămăduirii”. La 20 iulie, acelaşi an, s-a târnosit paraclisul de vară aflat în curtea mănăstirii.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor