Se suplimenteaza alimentele de la UE la Timisoara, dar ulei si faina tot nu se distribuie!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
3Comentarii
Se suplimenteaza alimentele de la UE la Timisoara
Se suplimenteaza alimentele de la UE la Timisoara
Cantităţile de produse alimentare pentru persoanele defavorizate primite prin programul Uniunii Europene se vor suplimenta începând de luni, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara. Cu uleiul şi făina sunt în continuare probleme pentru că firma bulgară care ar fi trebuit să livreze aceste produse nu şi-a onorat contractele cu partea română.

Deşi persoanele defavorizate ar fi trebuit să primească făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, ulei, fasole, mazăre la conservă, zahăr, bulion şi roşii în bulion prin acest program european de ajutorare, uleiul şi făina lipsesc în continuare din depozite. Problema este una la nivel naţional, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţând că au reziliat contractele cu firma din Bulgaria care ar fi trebuit să livreze uleiul şi făina albă de grâu, care a câştigat licitaţiile şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, doar o parte din aceste produse ajungând în ţară. APIA este instituţia publică responsabilă de implementarea Programului european de furnizare a ajutoarelor alimentare în beneficiul persoanelor considerate a fi cele mai defavorizate din România (PEAD). Reprezentanţii APIA au anunţat totuși că se fac demersuri la nivelul Comisiei Europene în sensul refolosirii fondurilor comunitare rămase neutilizate ca urmare a rezilierii contractelor pentru furnizarea făinii şi a uleiului.

Aşadar, distribuirea alimentelor de la UE continuă la Timişoara fără ulei şi făină albă de grâu, cantităţile urmând să fie suplimentate de luni, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

Persoanele care beneficiază de aceste ajutoare pot veni să le ridice de pe Calea Circumvalaţiunii nr. 8-10, după următorul program: luni şi miercuri între orele 8.00 – 14.30, marţi între 8.00 – 17.30, joi între orele 8.00 – 16.30 sau vineri în intervalul orar 8.00 – 13.00. Distribuirea se face pe baza unor numere de ordine care se primesc la faţa locului.

Cine are dreptul să primească aceste alimente? Persoanele care beneficiază de ajutor social potrivit Legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, şomerii cu indemnizaţie de şomaj potrivit Legii 76 din 2002 şi cei înregistraţi în baza de date a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pensionarii din sistemul public ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate (adulţi şi copii) şi alte categorii de beneficiari ai unor legi speciale – beneficiarii Legii 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, ai Legii 44/1994 privind veteranii de război, ai Legii 49/1999, ai Legii 309/2002, ai Decretului-lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, ai Ordonanţei de Guvern 105/1999, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 189/2000, ai Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, Legea 341/2004, ai Legii 109/2005 privind instituirea indemnizaţiei pentru activitatea de liber-profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, ai Legii 8/2006, respectiv ai Legii 578/2004, pentru persoanele ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 de lei pe lună.

La ridicarea produselor trebuie prezentate buletinul sau cartea de identitate (în copie şi original), precum şi actele care atestă calitatea de beneficiar, după caz – carnet de şomer vizat la zi, certificat valabil de încadrare în grad de handicap, cupon de pensie, certificat de revoluţionar etc.

Mai multe informaţii despre distribuirea alimentelor din stocurile de intervenţie al UE se pot obţine de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară de pe bulevardul Regele Carol I nr. 10 sau la numerele de telefon 0356-416.049 şi 0256-220.583.

Sute de timisoreni au stat la coada pentru ajutoarele de la UE3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor