Se scumpesc apa și canalizarea la Timișoara

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Se scumpesc apa și canalizarea la Timișoara
© Tion: Se scumpesc apa și canalizarea la Timișoara
Timișorenii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru apă și canalizare. Aquatim anunță majorarea tarifelor la apă și canalizare, în toată aria de operare, începând cu luna aprilie. Este o condiție impusă într-un proiect european.

Potrivit reprezentanților Aquatim, tarifele vor ajunge la 3,49 lei/mc fără TVA (3,80 lei/mc cu TVA) pentru alimentarea cu apă și la 3,48 lei/mc fără TVA (3,79 lei/mc cu TVA) pentru serviciul de canalizare, în toată aria de operare a societății. Aquatim are, în momentul de față, unul dintre cele mai mici prețuri la apă din România.

„Măsura este în conformitate cu planul anual de evoluție a tarifelor pentru perioada 2018-2023, aprobat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, în anul 2018 și aprobat în vederea aplicării, de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice în data de 22 martie. Măsura va fi aplicată pentru serviciile prestate, începând cu luna aprilie. În prezent, Aquatim are unul din cele mai mici prețuri la apă din România, societatea este poziționată în topul național tarifelor pe locul 39 din 44 companii de profil”, transmit reprezentanții Aquatim.

Potrivit directorului Ilie Vlaicu, strategia tarifară a societății vizează ajustarea tarifelor în termeni reali, cât și ajustarea cu inflația și se bazează pe o analiză economică cost-beneficiu realistă și pe obligativitatea recuperării tuturor costurilor de exploatare și a constituirii surselor pentru cofinanțarea investițiilor societății din fonduri europene.

Oficialii societății spun că Aquatim a ales ca strategie de dezvoltare atragerea fondurilor europene pentru că 75% din banii destinați investițiilor sunt nerambursabili de la UE. Potrivit acestora, ajustarea tarifelor reprezintă, în fapt, una din condițiile pentru derularea investițiilor finanțate de către Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune, investiții grupate într-un program de 180 de milioane de euro.

În Timiș se vor face 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, șase stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului de epurare și un sistem SCADA regional, de control și monitorizare automată a proceselor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor