Se reiau discutiile pentru cumpararea cladirii Colegiului National Banatean

De Adrian Panduru
Se reiau discutiile pentru cumpararea cladirii Colegiului National Banatean
© Se reiau discutiile pentru cumpararea cladirii Colegiului National Banatean
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a participat luni la deschiderea anului şcolar de la Colegiul Naţional Bănăţean – motiv în plus pentru a reafirma hotărârea municipalităţii de a cumpăra clădirea acestui liceu, imobil pe care municipalitatea plăteşte în prezent chirie. Deşi discuţiile privind cumpărarea clădirii au fost în impas, acum acestea s-au reluat.

Consiliul Local Timişoara a adoptat, în vara anului trecut, o hotărâre prin care îşi exprimă intenţia de a cumpăra clădirile în care funcţionează Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”. Atunci a fost împuternicită Comisia de negociere cu terţii a consiliului local să negocieze cu proprietarii, Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, prin Episcopia Romano-Catolică de Timişoara, achiziţionarea clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea cele două şcoli.

În ultimii doi ani s-a perceput o chirie de peste 21.000 de euro pe lună pentru spaţiile respective, în baza unui contract de închiriere încheiat în noiembrie 2012, care a fost prelungit în 2014. În vara anului trecut, autorităţile locale afirmau că Episcopia Romano-Catolică a prezentat un raport de evaluare pentru imobilele de pe bulevardele 16 Decembrie şi General Ion Dragalina, rezultând o valoare de piaţă de aproape 29,5 milioane lei, deci peste 6,5 milioane de euro, şi că mai trebuie să efectueze o expertiză tehnică generală, care să evidenţieze starea în care se află clădirile. Şi primăria a comandat o evaluare – a reieşit o valoare mai mică, pe care edilul a refuzat să o facă publică.

„Episcopia Romano-Catolică a cerut un preţ pe care noi nu aveam cum să îl oferim, nu datorită lipsei banilor, ci datorită faptului că noi am făcut o evaluare cu specialişti pe care i-am contractat să facă această evaluare. Nu aveam cum să plătim mai mult decât ne-au spus că valorează clădirea cei care au evaluat-o. Se pare că s-a deblocat situaţia, şi săptămâna trecută au fost discuţii, eu sper ca într-un final să ajungem la o formulă prin care să putem trece în patrimoniul municipalității acest campus, pentru a ne putea ocupa mai bine de întreţinere şi dezvoltarea lui”, a spus Nicolae Robu.

Edilul spune că primăria face toate demersurile pentru a duce acest campus în proprietatea municipalităţii.

„Nu ne convine să plătim chirie şi nici să nu avem certitudinea că spaţiile respective nu vor fi ale noastre. Vrem acum să le facem ale noastre”, a mai precizat Robu.

Articole pe aceeași temă:

Deschidere de an live la Colegiul Banatean: de la Premiul Nobel, la cea mai Poli dintre Poli0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor