Deschidere de an live la Colegiul Banatean Timisoara: de la Premiul Nobel, la cea mai Poli dintre Poli

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
7Comentarii
Deschidere de an live la Colegiul Banatean Timisoara: de la Premiul Nobel, la cea mai Poli dintre Poli
© Deschidere de an live la Colegiul Banatean Timisoara
Curtea Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara a fost plină, luni dimineața, de copii şi părinţi. Festivitatea de deschidere a noului an şcolar, transmisă live pe internet, a început la ora 9, iar după aceea copiii s-au dus în clasele lor, însoţiţi de profesori.

Copiii au venit cu emoţii în prima zi de şcoală, aşteptând să-şi revadă colegii sau să păşească într-o nouă lume, într-o nouă viaţă, o dată cu prima zi a clasei pregătitoare ori a clasei întâi. Noi începuturi au avut mulţi dintre cei prezenţi acolo, indiferent de vârstă. La manifestare au participat şi primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi alte oficialităţi.

La Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara învaţă 2.400 de elevi, care sunt îndrumaţi de 170 de cadre didactice.

Sperăm ca după 50 de ani unul dintre voi va fi un câştigător de premiu Nobel”, le-a spus Sorin Ionescu, directorul colegiului, celor trei elevi din şcoală care au luat 10 la Bacalaureat.

Și primarul Timişoarei le-a vorbit celor prezenţi, dar nu a uitat să menţioneze victoria lui ACS Poli – cea mai Poli dintre Poli, cum o numește edilul – în faţa Stelei, duminică seara.

Îmi face plăcere să fiu între cei ce se ocupă de educaţie de pe diverse poziţii. Mult succes! Se depun eforturi mari pentru ca voi să învăţaţi în condiţii cât mai bune. Dintre voi, cei care învăţaţi acum, foarte mulţi veţi ajunge să fiţi vârfuri în diverse domenii şi să faceţi cinste Colegiului Bănăţean, Timişoarei, vouă înşivă. Vă adresez îndemnul să fiţi cuminţi, silitori, să ascultaţi de profesori şi părinţi, să vă bucuraţi de tot ce vă oferă poziţia voastră de elevi. Fiţi siguri că ne îngrijim ca vouă să nu vă lipsească nimic. Îi felicit pe cei trei elevi care, obţinând 10 la Bacalaureat, au făcut încă o dată ca în toată ţara românească să se vorbească de ei. Vreau să urez mult succes celor care vor avea Bacalaureatul, celor care vor absolvi gimnaziul şi vor da admitere pentru nivelul următor de şcolarizare şi succes începând de la clasa zero până la capăt tuturor elevilor şcolii. Sunt fericit şi pentru că aseară echipa noastră de fotbal Poli Timişoara a reputat o victorie extraordinară şi a bătut pe Steaua. Timişoara este oraşul performanţelor, echipa de rugby a câştigat prima Cupă a Regelui”, a spus Robu.

De altfel, primăria va căuta o modalitate pentru a-i premia pe cei nouă elevi din Timiş care au luat 10 la Bacalaureat, dar e posibil să-i premieze şi pe cei care au terminat anul cu media 10 pe linie.

Eu cred că învăţământul timişean este unul dintre cele mai bune la nivel naţional. Mă bucur pentru Colegiul Naţional Bănăţean care are trei din cei nouă performeri ai judeţului Timiş. Am iniţiat premierea la cei nouă copii care au luat nota 10 la Bacalaureat. Un an uşor pentru părinţi, copii, profesori, pentru că-şi dedică viaţa pentru educaţia acestor copii”, a spus, la rândul său, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Constantin Brâncuşi spunea că lucrurile nu sunt greu de făcut, greu este să te pui în situaţia de a le face. Vedeţi astăzi şi în fiecare an ce a ieşit – performanţă. În educaţie performanţa este esenţială. Şcoala românească are viitor. Poate vom conştientiza în timp că educaţia salvează naţia. Evident că meritul aparţine tuturor. În această curte se găsesc viitori preşedinţi, miniştri, primari, sau viitori rectori”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

De altfel, din acest an, trei clase de liceu de clasa a IX-a funcţionează în Colegiul Naţional Bănăţean ca şi clase UVT. Universitatea va pune la dispoziţie laboratoarele UVT, expertiza cadrelor didactice, pentru ca aceste clase să fie clase de excelenţă.

La festivitatea de deschidere, patru elevi ai şcoli au oferit şi un moment artistic – dans modern.

De asemenea, în premieră regională, festivitatea de deschidere a anului școlar de la Colegiul Bănățean a fost transmisă live pe site-ul școlii. Directorul instituției a spus că au fost aproximativ 400 de vizitatori, ceea ce a dus la mici probleme tehnice.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor