Se pregătește reabilitarea clădirii Filarmonicii Banatul. PMT vrea inclusiv un studiu acustic

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
8Comentarii
Se pregătește reabilitarea clădirii Filarmonicii Banatul. PMT vrea inclusiv un studiu acustic
© Tion: Se pregătește reabilitarea clădirii Filarmonicii Banatul
Primăria Timișoara a scos la licitație abia la final de an proiectul tehnic pentru reabilitarea clădirii de pe Bd. C.D. Loga 2, care găzduiește Filarmonica Banatul. Banii, aproape 500.000 de lei, așteaptă de la începutul anului. Ultimele lucrări importante au fost făcute aici în 2016, când a fost înlocuit parchetul pe scenă.

Cu doi ani înainte de 2021, anul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, vom avea… proiect tehnic pentru reabilitarea și refuncționalizarea clădirii în care își are sediul Filarmonica Banatul. Dacă totul merge bine, pe la jumătatea lui 2019, ar putea fi scoasă la licitație și lucrarea propriu-zisă, dar e destul de puțin probabil ca șantierul să și înceapă anul viitor.

În bugetul pe 2018, Primăria Timișoara a prevăzut suma de 500.000 de lei pentru documentația care să stea la baza unei lucrări complexe de refuncționalizare a sediului Filarmonicii Banatul. Abia pe 18 decembrie a fost trimis pe SEAP anunțul privind scoaterea la licitație a „serviciilor de proiectare DALI + PT reabilitare și refuncționalizare imobil Filarmonica Banatul”.

În baza contractului se vor realiza: elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv: studiu topografic, studiu geotehnic, studiu arhitecturalo-istoric, studiu acustic al sălii, expertiză tehnică, audit energetic, avize/acorduri/studii de specialitate conform certificatului de urbanism; elaborare proiect pentru autorizare execuție lucrări de construire, inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor; asistență tehnică de specialitate din partea proiectantului, în calitate de expert cooptat pe perioada desfășurării procedurii de achiziție a lucrărilor de execuție; asistență tehnică de specialitate din partea proiectantului pe perioada implementării proiectului; documentație AS built, pe specialități, auditul energetic la finalizarea execuției lucrărilor (certificatul de performanță energetică al imobilului), autorizații ISU, ISCIR etc.

Suma pe care este dispusă s-o plătească municipalitatea este de 499.800 lei, cu tot cu TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie 2019, iar contractul cu firma care va câștiga licitația va fi încheiat pe o durată de șase luni. Asta înseamnă că, în vara lui 2019, dacă nu sunt probleme, ar trebui să fie predat deja proiectul tehnic și să fie lansată licitația pentru execuție.

Dacă lucrurile merg bine, în anul 2020 am putea avea totuși un sediu decent pentru Filarmonica Banatul, unde, în vitrină, puteau fi zăriți chiar și gândaci morți. Ultimele lucrări importante au fost făcute în clădirea de pe C.D. Loga nr. 2 în 2016, când a fost înlocuit parchetul de pe scenă. În 2014 au fost schimbate scaunele din sala de concerte.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor