Se pregateste curatenia generala de toamna la Timisoara

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
1Comentariu
Se pregateste curatenia generala de toamna la Timisoara
© Se pregateste curatenia generala de toamna la Timisoara (foto:arhiva)
Pregătiţi lucrurile de care nu mai aveţi nevoie prin casă, în octombrie este programată curăţenia generală de toamnă la Timişoara. Angajaţii societăţii de salubrizare Retim vor ridica deşeurile de la timişoreni în două etape începând din data de 19 octombrie până în 3 noiembrie.

Primăria Timişoara împreună cu societatea Retim vor organiza, în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie 2015, campania de curăţenie generală de toamnă.

Acţiunea se va desfăşura, ca de obicei, în două etape: prima va fi între 19 şi 25 octombrie în cartierele din partea de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar cea de-a doua între 26 octombrie şi 3 noiembrie 2015, în zona de sud a municipiului.

Angajaţii societăţii de salubrizare vor aduna de la oameni numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale, rezultate din curăţarea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor, precizează reprezentanţii municipalităţii.

Nu se colectează deşeuri provenite din lucrări de amenajări interioare şi salubrizarea pivniţelor şi a podurilor – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte.

Depozitarea acestor deşeuri este interzisă, iar cine nu se conformează riscă amendă. Sancţiunile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Autorităţile avertizează totodată că, potrivit hotărârilor de consiliu local în vigoare, este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a deşeurilor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice – curăţenia generală de toamnă/ primăvară mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este planificată colectarea. De aceea, trebuie să urmăriţi graficele de colectare.

Deşeurile trebuie depozitate la bordura carosabilului, fără să împiedice circulaţia, iar resturile provenite din tăieri de corecţie la arbori să fie la dimensiuni de maximum un metru şi legate în snopi.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub 1 mc, precum şi deşeurile reprezentând echipamente electrice şi electronice (DEEE), se preiau gratuit de la populaţie, pe baza actului de identitate, la patru puncte de colectare ale Retim: Al. Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2. Aceste centre sunt deschise de luni până vineri între orele 8.00-20.00.

Dacă aveţi deşeuri din amenajări interioare în cantităţi mai mari de 1 mc, puteţi solicita containere de la Retim, contra cost, pe bază de comandă, de pe str. Oituz nr. 3 A sau la numerele de telefon 0256/499537 sau 0256/220064.

Deşeurile din sticlă (albă şi/ sau colorată) pot fi depozitate în cele 34 de recipiente sub formă de clopot amplasate în oraş de către operatorul de salubrizare.

Sticlele şi borcanele trebuie să fie golite de resturi alimentare înainte să fie aruncate.

Vom reveni cu graficele de colectare a deşeurilor pe măsură ce se apropie curăţenia generală de toamnă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor