Se face iar dezinsecție din avion la Timișoara

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
Se face iar dezinsecție din avion la Timișoara
© Tion: Se face iar dezinsecție din avion la Timișoara
Se stropește din nou de la înălțime împotriva țânțarilor, la Timișoara. Muncitorii firmei Coral Impex continuă, de luni, războiul cu țânțarii.

Potrivit reprezentanții PMT, începând de luni, 22 iulie, se vor executa din nou servicii de dezinsecție aeriană pe domeniul public.

„Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa Cymina Plus, substanţă activă Deltametrin. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar, Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii”, transmit oficialii municipalității.

Substanța despre care vorbim face parte din grupa III (Pesticide Non-Agricole), respectiv Tip 18 (Insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode) și este avizată de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Specialiștii susțin că toate substanțele folosite sunt extrem de eficiente.

Atenție! Conform unei hotărâri de consiliu local, timișorenii sunt obligați să ia măsuri urgente de efectuare a curățeniei în gospodăriile proprii și de combatere a muștelor, țânțarilor și a altor insecte producătoare de disconfort. Amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Se sancționează „neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc; neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”.

În cazul în care vremea nu va permite stropirea din avion, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

 15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor