Se construieste in Timis: sute de locuinte, finalizate in fiecare trimestru

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
13Comentarii
Se construieste in Timis: sute de locuinte, finalizate in fiecare trimestru
© Se construieste in Timis: sute de locuinte, finalizate in fiecare trimestru (foto: arhiva)
Câteva sute de locuinţe sunt finalizate trimestrial în Timiş. Numărul în creştere al oamenilor care ajung în acest județ pentru o slujbă a dus și la creșterea cererii de apartamente. Astfel, perspectivele pentru ridicarea de noi spații locative sunt din ce în ce mai bune.

Deşi avântul construcţiilor cu destinaţie de spaţii locative nu mai este acelaşi ca cel din 2007 – 2008, în judeţul Timiş se construieşte în continuare.

Potrivit datelor statistice, numărul de noi locuinţe livrate beneficiarilor este clar în creştere faţă de anul trecut. Datele oficiale arată că în trimestrul trei al anului 2015, ultimul analizat, au fost livrate 897 de noi locuinţe, dintre care 313 în mediul urban, iar 584 în cel rural.

Pentru comparaţie, în trimestrul trei al anului 2014 au fost livrate doar 580 de case şi apartamente. Se menţine tendinţa clară de ridicare a mai multor unităţi locative în mediul rural, ceea ce arată că spațiile ridicate în oraşe sunt mai greu de realizat.

Se pare că „vinovată” pentru această tendinţă este lipsa terenurilor pentru noi ansambluri rezidenţiale, cele disponibile fiind puţine şi la preţuri ridicate, ceea ce ridică şi preţurile finale ale locuinţelor.

Chiar dacă vorbim despre mediul rural, aceasta nu înseamnă că se ridică numai case unifamiliale, există şi numeroase clădiri cu mai multe locuinţe şi etaje, mai ales în localităţile periurbane ale Timişoarei.

Şi în perioada următoare se va construi. Datele statistice arată că numai în noiembrie în Regiunea Vest au fost emise 281 de noi autorizaţii de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în scădere nesemnificativă faţă de cele 285 de autorizaţii emise în octombrie.

Timişul contează cel mai mult în regiune, restul judeţelor având o cotă extrem de scăzută în totalul numărului de noi autorizaţii emise.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor