Se cauta medic veterinar pentru Gradina Zoologica Timisoara

De Roxana Deaconescu
13Comentarii
Se cauta medic veterinar pentru Gradina Zoologica Timisoara
© Tion: Se cauta medic veterinar pentru Gradina Zoologica Timisoara
Primăria Timișoara caută un medic veterinar care să îngrijească animalele de la Grădina Zoologică, timp de 12 luni. E dispusă să plătească puțin peste 4.200 de euro pentru asistență medicală veterinară.

Cei interesați au putut depune deja ofertele la sediul primăriei, până în 5 mai. Suma pusă la bătaie de municipalitate este de 16.300 de lei, fără TVA, adică puțin peste 4.200 de euro, timp de 12 luni. Va fi declarată câștigătoare oferta cu cel mai mic preț corespunzătoare tehnic cerințelor impuse în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, medicul veterinar ar urma să lucreze pe baza unui program complet de asistență veterinară, stabilit și desfășurat sub supravegherea unui medic veterinar familiarizat cu practica curentă a îngrijirii animalelor din colecție. Asistența veterinară va fi periodică, ori de câte ori este nevoie.

Speciile de animale din colecția Grădinii Zoologice Timișoara sunt: Cerb comun, urs brun, emu, maimuțe Hussar, Guanaco, struți, lebede negre, pește aspirator/ventuză, rațe Călifar roșu, ciclide africane, rațe Caroline, crap koi, curcani, bibilici, păuni, găini de curte, porcușori de guinea, iepuri domestici, capre pitice, broască țestoasă de apă, broască țestoasă de uscat, broască țestoasă chinezească cu carapace moale, broască țestoasă cu tâmple roșii de Florida, ponei Shetland, caras auriu, pisică sălbatică, maimuțe macac japonez, raton, lebede mute, cangur pitic, rață leșească, rață mandarină, cerb lopătar, căprior, veveriță Degu, dihor, rațe alergătoare indiene, oi pitice, coati, nandu, tapir, pecari, gâște canadiene, bufniță, gâște de Nil, gâște indiene, maimuțe macac coadă de leu, suricate, porc spinos, fazan, șarpe regal, zebră și antilopă eland.

Medicul veterinar va face inspecții de rutină ale colecției de animale, va asigura tratamentele necesare și va opera animalele, dacă va fi nevoie, le va vaccina, deparazita și vitaminiza, va monitoriza sănătatea acestora, va instrui personalul de la Zoo în probleme de sănătate și igienă, va face necropsii, dacă va fi cazul, va supraveghea perioadele de carantină, dacă va fi cazul, va stabili și va derula programele de nutriție și dietele, în colaborare cu alți specialiști, va face propuneri privind eutanasierea animalelor bolnave, dacă va fi cazul, se va implica în comitetul etic constituit la nivelul grădinii zoologice și altele.

În fiecare lună, viitorul veterinar va trebui să comunice lista cu medicamente, vaccinuri, tranchilizante, produse sanitar-veterinare, antidoturi, consumabile și altele, care să acopere o perioadă de șase luni, va elabora programul complet de vaccinare, vizat de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, dar și programul complet de asistență veterinară, precum și programul complet de control/combatere a dăunătorilor și paraziților, va monitoriza starea de sănătate prin examene de rutină, de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi, va actualiza fișele de monitorizare a stării de sănătate a fiecărui exemplar/grup de animale, va asigura tratamentele necesare, vaccinările și așa mai departe. Vor putea fi efectuate patru urgențe în fiecare lună, aceasta fiind limita impusă în caietul de sarcini.

Vor fi acordate și servicii veterinare pe bază de extra-abonament: servicii veterinare de urgență, ori de câte ori este necesar (zi sau noapte); asistență în caz de necesitate la fătări; examinări post-mortem; participarea, supravegherea sau coordonarea activităților de ridicare, închidere în cuști și transportul tuturor tipurilor de animale din colecție în afara Grădinii Zoologice; însoțirea animalului, în vederea luării măsurilor adecvate pentru protecția și bunăstarea animalului în afara Grădinii Zoologice; examene de laborator și de specialitate. Contractul urmează să fie încheiat pentru 12 luni.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor