Se alege praful de iarba de pe strazile Timisoarei – dezastru cu parcarea pe strada Liege

De A. Strugariu
Reactualizat la:
23Comentarii
Se alege praful de iarba de pe strazile Timisoarei – dezastru cu parcarea pe strada Liege
© TION: Se alege praful de iarba de pe strazile Timisoarei – dezastru cu parcarea pe strada Liege
Cititorii www.tion.ro reclamă în continuare starea dezastruoasă în care au ajuns unele spaţii verzi din Timişoara din cauza şoferilor care le-au transformat în parcări. Şi tot parcări au ajuns şi trotuarele… O astfel de situaţie întâlnim şi pe strada Liege, în apropiere de Piaţa Verde din cartierul Aradului, unde conducătorii auto au urcat cu maşinile şi peste stâlpi. Locuitorii din zonă le cer autorităţilor să ia măsuri.

Situaţia de pe strada Liege ne-a fost sesizată zilele trecute de un cititor www.tion, după ce timişoreanul a reclamat problema şi la primărie. Ne-a trimis şi nouă şi a trimis şi autorităţilor locale mai multe fotografii în care se poate vedea modul în care se parchează în zonă. Un spaţiu altădată verde s-a transformat într-o tarla cu noroi.

Şoferii au trecut şi peste stâlpii care erau în zonă tocmai pentru a bloca accesul auto. Unii au fost culcaţi la pământ, iar alţii au dispărut pur şi simplu, reclamă locuitorii din zonă.

„Vreau să fac o sesizare în legătură cu felul în care îşi parchează maşinile/ microbuzele/ camioanele locuitorii şi trecătorii pe strada Liege, de la numerele de casă 8, până la 14. Parcarea acestora se realizează pe așa-numitul spaţiu verde care nu mai există – momentan există numai o mare plină de noroi şi pietriş – şi pe trotuarul care era amenajat cu stâlpi care să împiedice acest lucru, însă şi aceştia au fost distruşi (…) Pentru faptul că maşinile sunt parcate pe trotuar, pietonilor le este restricţionat accesul, mai ales celor cu cărucioare – persoane cu dizabilităţi, mame cu copii”, ne-a scris Daniel S.

Omul i-a invitat pe reprezentanţii primăriei să vină pe teren, să se deplaseze pe strada Liege şi să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei.

„Sper că se va rezolva în vreun fel situaţia, care în momentul de faţă este groaznică şi foarte foarte mizerabilă, din cauză că toate maşinile care ajung să iasă din noroaiele alea aduc totul pe trotuar, respectiv strada, şi astfel se face un praf îngrozitor. Celălalt aspect este că se blochează zilnic, de nenumarate ori, accesul riveranilor în zona de case”, a mai reclamat cititorul nostru.

Le-am solicitat reprezentanţilor Primăriei Timişoara informaţii cu privire la situaţia existentă pe strada Liege.

Autorităţile locale urmează să verifice în primul rând situaţia terenului la care se face referire, pentru a vedea dacă nu este proprietate privată, şi să ne prezinte soluţiile pe care le au pentru rezolvarea problemei, care ar putea consta în montarea de noi borne sau amenajarea unor parcări civilizate în zonă.

UPDATE. Reprezentanţii Primăriei Timişoara vor cere Poliţiei Locale să facă verificări în zonă, unde vor fi montate din nou borne.

„Urmează să fie refăcute bornele pe strada Liege în perioada imediat următoare şi o să transmitem către Poliţia Locală solicitarea să intensifice controalele pentru depistarea celor care parchează ilegal acolo, pentru că zona aceea este definită ca spaţiu verde. De asemenea, am cerut documentarea cu privire la regimul de proprietate al terenului şi eventualele litigii pentru a vedea ce posibilităţi de dezvoltare ar fi pe viitor în zonă. Trebuie să vedem în primul rând care este situaţia terenului, este o parcelă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi în faţa caselor. Eu sunt de acord că este un deficit de locuri de parcare în zonă, însă cu siguranţă nu asta este soluţia, parcarea ilegală pe zona de spaţiu verde”, a declarat, pentru www.tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

De altfel, edilul locuieşte chiar în zona respectivă.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor