Scoala Zero Waste si-a desemnat castigatorii. Peste 100 de tone de deseuri reciclabile, colectate de elevi

De Adrian Panduru
Scoala Zero Waste si-a desemnat castigatorii. Peste 100 de tone de deseuri reciclabile, colectate de elevi
© Tion: Scoala Zero Waste si-a desemnat castigatorii. Peste 100 de tone de deseuri reciclabile, colectate de elevi
Concursul Național de Educație Ecologică „Școala Zero Waste”, ediția 2016, a ajuns la final și au fost desemnați câștigătorii. „Școala Zero Waste” este un concurs de educație ecologică destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România, proiect pornit de la Timișoara, inițiat de EcoStuff.

În cele șase săptămâni de concurs, cei 13.773 elevi participanți la competiție au colectat 125 de tone de deșeuri reciclabile, dintre care 105 tone de maculatură și aproape 9 tone de deee-uri și au organizat sute de activități cu caracter ecologic.

Au avut loc 54 de acțiuni de ecologizare a zonelor din apropierea școlilor, dar și în afara localităților sau pe cursurile de apă precum și peste 70 acțiuni de plantare de copaci sau de înfrumusețare a școlilor și localităților. Elevii au creat și distribuit în comunitatea locala mii de pliante și afișe cu informații educative privind colectarea selectivă, au realizat numeroase filmulețe educaționale, scenete și ateliere de reciclare creativă.

Câștigătorii:

Premiul I și Trofeul “Școala Zero Waste” 2016 – Tablă interactivă și videoproiector

Liceul Teoretic “Traian Vuia” din Făget, Județul Timiș

Premiul II – Calculator și imprimantă multifuncțională

Liceul Tehnologic Turceni, Județul Gorj

Premiul III – Videoproiector

Şcoala Gimnazială Nr.1 din Câmpeni, Județul Alba.

Au fost înmânate și 3 tablete pentru profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare.

Premiile speciale la concursul de lucrări cu tema “Probleme actuale de mediu întâlnite în localitatea mea și rezolvarea lor de către mine si prietenii mei“, au fost castigate de:

Andrada-Mădălina Martiniuc, clasa a VII-a B, Liceul cu Program Sportiv Botoșani – categoria Desen

Diana Poenaru, Clasa a VI-a B, Şcoala Gimnazială Nr. 24 Timişoara – categoria Eseu

Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și, în același timp, să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs. Ajuns la a 4-a ediție, a implicat în competiția din acest an 142 de școli din 30 de județe.

Articole pe aceeași temă:

Elevii din Timis inca se mai pot inscrie in competitia Scoala Zero Waste

Scoala Zero Waste – competitie pentru elevi. Cine aduna selectiv cele mai multe deseuri reciclabile poate castiga o tabla smart0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !