Schimbari pe Calea Buziasului: primul sens giratoriu a fost finalizat, se contureaza si al doilea

De Alina Strugariu
15Comentarii
Schimbari pe Calea Buziasului: primul sens giratoriu a fost finalizat, se contureaza si al doilea
© Schimbari pe Calea Buziasului: primul sens giratoriu a fost finalizat, se contureaza si al doilea
Modificări în trafic pe drumul de ieşire din Timişoara spre Moşniţa, arteră pe care autorităţile locale au considerat necesar să amenajeze două noi sensuri giratorii. Primul, realizat la intersecția cu strada Magnoliei, este deja funcţional. La cel de-al doilea se lucrează încă şi se circulă cu restricţii spre AEM, ceea ce a dus la blocaje în trafic la orele de vârf în această perioadă, reclamă cititorii noştri, dar şi această lucrare ar trebui să fie gata până la sfârşitul lunii.


Noile amenajări de pe Calea Buziaşului îi vor obliga cu siguranţă pe şoferi să reducă viteza, pentru că pe artera de ieşire din oraş spre Moşniţa Nouă au apărut două noi sensuri giratorii.

Primul care a fost dat în folosinţă se află la intersecția cu străzile Magnoliei – Chevereșului. Au fost amplasate indicatoare şi s-au realizat şi marcajele, nu mai sunt restricţii pe porţiunea respectivă, dar conducătorii auto trebuie să fie prudenţi la intrarea în sensul giratoriu pentru că cele două benzi de circulaţie create sunt înguste.

Lucrarea a fost executată de firma Bau Center Vest şi a vizat şi asfaltarea altor străzi din zonă – Magnoliei, Orhideelor, Petuniei, Toporaşilor, Dafinului, Zambilelor. Valoarea prezentată de autorităţile locale – 4,3 milioane lei.

Lucrarea a fost finalizată cu prelungiri de termene, oficialii primăriei afirmând că au depins de Enel, care trebuia să facă anumite intervenţii în zonă, şi au fost „tot felul de complicaţii”.

Cel de-al doilea şantier deschis pe Calea Buziaşului vizează amenajarea unui drum de legătură cu strada Siemens, a unei parcări cu 300 de locuri şi a unui nou sens giratoriu în zona respectivă.

Vorbim despre o lucrare de peste 1 milion de euro, un contract atribuit firmei Technocer SRL.

S-a conturat şi acest al doilea sens giratoriu, dar nu este funcţional, încă se lucrează pe Calea Buziaşului şi se circulă cu restricţii pe acea porţiune de drum.

Proiectul mai prevede un drum nou de aproximativ 300 de metri, o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme, 68 de locuri pentru biciclete, alte două drumuri interioare şi piste pentru bicicliști.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primăvară, în aprilie, iar în zonă ar trebui să se termine cu șantierul până în data de 1 octombrie, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Cei care folosesc ruta respectivă pentru a ajunge la Moşniţa mai aşteaptă acum lărgirea la patru benzi a drumului judeţean, aşa cum s-a întâmplat şi la Giroc, o promisiune mai veche a administraţiei judeţene care nu s-a materializat încă.

Între timp ar urma să fie creat un nou drum de legătură între Moşniţa Veche şi Timişoara. Pe raza comunei a fost realizat deja, Primăria Timişoara s-a mişcat mai greu, iar consiliul local urmează de-abia acum să aprobe studiul de fezabilitate pentru această investiţie.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor