Scandal in Consiliul Local Timisoara: alesii au aprobat un nou proiect imobiliar pe Calea Urseni

De A.S.
Reactualizat la:
18Comentarii
Scandal in Consiliul Local Timisoara: alesii au aprobat un nou proiect imobiliar pe Calea Urseni
© TION - Scandal in Consiliul Local Timisoara: alesii au aprobat un nou proiect imobiliar pe Calea Urseni
Consilierii locali timişoreni au aprobat, marţi, dezvoltarea unui nou proiect imobiliar, un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de noi locuinţe pe Calea Urseni, în ciuda opoziţiei manifestate de locuitorii din zonă, care se tem că vor avea probleme cu utilităţile şi că vor răsări clădiri mult mai înalte lângă casele lor. Şedinţa de consiliu s-a lăsat cu vociferări, iar proiectul de hotărâre a fost votat… de două ori. Totuşi, a fost redus regimul de înălţime al imobilelor.

Proiectul de hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal pentru construirea de locuinţe şi funcţiuni complementare pe Calea Urseni nr. 36 din Timişoara a fost aprobat în plenul consiliului local de marţi, dar într-o formă modificată faţă de cea propusă iniţial şi după lungi dezbateri.

Proiectul ar urma să fie dezvoltat pe aproximativ 35.000 de metri pătraţi, pe un teren proprietate privată.

Locuitorii din zonă s-au plâns de diverse lucruri, de la faptul că în perspectiva unei asemenea dezvoltări ar urma să aibă probleme cu utilităţile, cu alimentarea cu energie electrică, cu apa şi canalizarea, pentru că sunt probleme şi acum, au reclamat faptul că terenul respectiv, deşi privat, este de fapt zonă verde, şi au reclamat lipsa de transparenţă a autorităţilor. În plus, oamenii şi-au exprimat temerea că lângă casele lor vor apărea clădiri multe mai înalte.

Când s-a ajuns la votarea proiectului privind PUZ-ul de pe Calea Urseni nu toţi aleşii şi-au dat seama despre ce se discută, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat imediat, lucru care a stârnit revolta oamenilor din sală, în mare parte locuitori din zonă.

Oameni buni, nu veţi schimba ce se întâmplă în Timişoara prin vociferări. Investiţiile în Timişoara trebuie susţinute, nu obstrucţionate. Este spre binele general al oraşului”, a declarat primarul Nicolae Robu, care le-a spus aleşilor că nu este niciun motiv temeinic pentru a nu aproba respectivul PUZ. Proiectul a fost supus la vot încă o dată…

Edilul le-a spus oamenilor că dacă nu înţeleg că este nevoie de investiţii în oraş… pot să nu îl mai voteze pe viitor, afirmând că el se gândeşte la interesele Timişoarei.

Şi noi facem parte din Timişoara”, au strigat cetăţenii din sală.

A intervenit consilierul Alfred Simonis, care a amintit faptul că nu s-au lămurit anumite aspecte legate de utilităţi şi de regimul de înălţime al viitoarelor locuinţe.

Înălţimea maximă propusă era de 12 metri, iar în urma unui amendament făcut de Simonis s-a decis să fie de 9 metri.

În ceea ce priveşte utilităţile, Robu a concluzionat că la capitolul alimentare cu energie electrică oricum sunt probleme în tot oraşul, nu doar pe Calea Urseni, şi nu trebuie alungaţi investitorii…

Suntem nominalizaţi pentru un premiu ca oraş recomandat pentru investiţii la Londra. Vă rog să nu fim obstrucţionişti. Nu putem împiedica un proprietar să-şi valorifice proprietatea”, a afirmat edilul.

Consilierul Ciprian Jichici le-a spus colegilor săi că toate prevederile acestui PUZ sunt în acord cu noul Plan Urbanistic General al oraşului. Adică PUG-ul care nu a fost încă aprobat!

În cele din urmă, aleşii au aprobat PUZ-ul privind locuinţele de pe Calea Urseni.

În zonă sunt prevăzute locuinţe cu parter plus două etaje, cu şase apartamente, şi case individuale cu parter, un etaj şi mansardă.

Articole pe aceeași temă:

PUZ cu scandal la Primaria Timisoara: oamenii se tem sa nu rasara blocuri langa casele lor18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor