Sase luni de la trecerea la cele vesnice a mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu. Slujba de pomenire la Catedrala

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
3Comentarii
Sase luni de la trecerea la cele vesnice a mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu. Slujba de pomenire la Catedrala
© TION: Sase luni de la trecerea la cele vesnice a mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu. Slujba de pomenire la Catedrala
La Catedrala Mitropolitană din Timişoara se va oficia de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujba de pomenire la şase luni de la trecerea la Domnul a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, cel care a păşit spre Împărăţia Cerurilor la 28 septembrie 2014, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Slujba de pomenire începe sâmbătă, 4 aprilie, la ora 12, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

“În cei aproape 91 de ani de viaţă, câţi i-au fost dăruiţi de Tatăl ceresc, a reuşit să fie un ,<adevărat părinte>, iubitor de preoţi şi de credincioşi, de monahi şi monahii, a rămas în sufletul nostru ca ,<om ales de Dumnezeu>, dat fiind că s-a născut în ziua de 21 noiembrie 1923, zi însemnată a Bisericii noastre, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Erudit cărturar, om al smereniei şi al dialogului, sub aceeaşi purtare de grijă a sfinţilor, tot într-o zi de sărbătoare, adică dumincă s-a îndreptat către Domnul Dumnezeu, Cel pe Care L-a slujit neîntrerupt în cei aproape 71 de ani la sfântul altar, de la treapta diaconiei şi până la cea de Mitropolit al Banatului”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Toţi cei care l-au cunoscut, l-au preţuit şi l-au iubit pe părintele mitropolit sunt invitaţi la rugăciunile şi slujbele oficiate întru pomenirea lui, prilej prin care vor avea posibilitatea de a-i aduce un pios omagiu şi de a-şi exprima sincera preţuire. “Veşnică sa-i fie pomenirea din neam în neam!”, transmit cei de la Mitropolie.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor