Sarbatoarea Sfantului Ioan aduna infractori cu privire de radar

De F.M.B.
Sarbatoarea Sfantului Ioan aduna infractori cu privire de radar
Nu toți oamenii se transformă în ființe mai bune, darnice și înțelegătoare în zilele de sărbătoare. O spun chiar polițiștii din Timiș, care ne dezvăluie că în această perioadă mai mulţi concetățeni capătă instant… aspect de infractori. Cu privire de radar, chiar!

„Chiar dacă în zilele de sărbătoare unii se transformă în oameni mai buni, mai darnici şi mai înţelegători cu cei din jurul lor, alţii capătă instant aspect de infractori care profită de aglomeraţia din jurul bisericilor atât de bine, încât ajung să fure din buzunare, genţi sau sacoşe”, se arată într-un comunicat al celor de la IPJ Timiș.

Hoții se comportă exact ca niște prădători, știu ce este aceea muncă în echipă și, spun polițiștii, profită de neatenția noastră. Pot fi însă ușor recunoscuți după… privire. „Vă puteţi da seama dacă o persoană poate fi un hoţ de buzunare, dacă este agitat, are privirea ca un radar, se uită în jur şi îşi transmite mesaje vizuale cu cei din echipa lui”, ne învață polițiștii timișeni.

„În ceea ce priveşte aglomeraţia creată, hoţii acţionează de obicei în cazul persoanelor abătute, neatente, cu genţi/sacoşe, astfel încât să nu poată riposta în cazul observării furtului. Doamnele care merg la biserică sunt sfătuite să nu îşi lase genţile nesupravegheate sau pe umăr, în spate, ci să le păstreze în faţă şi să le protejeze cu mâna. De asemenea, domnilor care poartă portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor, li se recomandă să-şi ţină portofelul într-un buzunar la piept, astfel încât să poată vedea ce se întâmplă în jurul lor. Dacă sunteţi înconjuraţi şi împinşi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul! Este bine să nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect şi nu discutaţi în prezenţa unor persoane necunoscute despre banii pe care îi aveţi la dumneavoastră, pentru că acest lucru atrage atenţia infractorilor şi puteţi rămâne fără bani.

Pe stradă, evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv! Nu ripostaţi la agresivitatea lor! Nu purtaţi asupra dumneavoastră, în mod ostentativ, obiecte de valoare care pot tenta infractorii şi adoptaţi o ţinută vestimentară decentă care să nu incite. Atrageţi atenţia cu voce puternică atunci când observaţi un hoţ ,,operând,, la buzunarul sau poşeta dumneavoastră sau a altei persoane”, mai spun polițiștii timișeni.

În câteva cuvinte, când mergeți la biserică sau în alte locuri aveți grijă la bunurile de valoare, evitați aglomerația și sunați imediat la 112 daca observați ceva suspect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !