Sapte premiere si peste 11000 de spectatori in stagiunea 2014/2015 a Teatrului German din Timisoara

De S.P.D.
Sapte premiere si peste 11000 de spectatori in stagiunea 2014/2015 a Teatrului German din Timisoara
© TION: Sapte premiere si peste 11000 de spectatori in stagiunea 2014/2015 a Teatrului German din Timisoara
Șapte premiere, peste 11000 de spectatori, premii și nominalizări: sunt repere ale Teatrului German din Timișoara, la finalul unei stagiuni în care pe afișele sale au fost înscrise nume ca Silviu Purcărete, Helmut Stürmer, Bocsárdi László și Ada Milea.

Stagiunea 2014/2015 a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) s-a încheiat odată cu avanpremiera spectacolului ”Fuchsiada”. Numărul spectatorilor prezenți la cele 121 reprezentații pe parcursul acestei stagiuni a fost de 11.650. În acest sezon teatral TGST a produs șapte noi montări: „Nepal”, „Moliendo café”, „Electra”, „Hotel PM”, „Mai ușor cu bunicuța!”, „Bremen” și „Fuchsiada”, colaborând cu prestigioși artiști, precum Bocsárdi László, Dragoș Buhagiar, Alexandru Dabija, Ada Milea, Silviu Purcărete, Helmut Stürmer sau Vasile Șirli, punctează echipa TGST Celor șapte premiere li s-au adăugat reluări ale unor spectacole din stagiunile anterioare, dintre care amintim „Cabaret”, „Ținuturile joase”, „Urâtul”, „Neînțelegerea”, „Făptași” sau „Nunta micilor burghezi”.

”Teatrul German a fost invitat în această stagiune și la Festivalul Interetnic de la Miercurea Ciuc, la Festivalul Național de Teatru, la Festivalul Internațional de Teatru „Reflex” de la Sfântu Gheorghe și la Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT. De asemenea, trupa germană a jucat trei reprezentații ale spectacolului <Pescărușul> de A.P.Cehov, în regia lui Yuri Kordonski, la Teatrul Municipal din Esch-sur-Alzette din Luxemburg.

Stagiunea 2014/2015 a însemnat și reluarea Școlii de vară de la Gărâna, coordonată de profesorul Miklós Bács, precum și organizarea Festivalului European de Teatru <Eurothalia>, aflat la a patra ediție, fiind invitate creații teatrale din Olanda, Germania, Austria și România.

TGST s-a remarcat în acest an teatral și prin premii și nominalizări. Răzvan Mazilu a fost distins la categoria Teatru în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalului, grație spectacolelor sale „Cabaret”, producție a TGST, și <West Side Story>, producție a Festivalului Național de Teatru. Daniela Török și Georg Peetz, actori ai TGST, au fost nominalizați la Premiile Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2015 pentru rolurile din spectacolul <Cabaret>. Actorii Ioana Iacob, Daniela Török și Georg Peetz au fost distinși cu Diploma de Excelență a Municipiului Timișoara, iar actorul Georg Peetz a obținut și Premiul <Pro Cultura> al Consiliului Județean Timiș”, mai subliniază Lucian Vărșăndan, directorul TGST.

Teatrul German a găzduit și în această stagiune Ziua lungă a teatrului școlar și de tineret NiL și a organizat împreună cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană. Trupa NiL a prezentat, în colaborare cu TGST, spectacole de teatru în Croația, la Osijek și Varaždin, dar și România, la Iași.

În această vară, TGST va juca spectacolul „Electra”, după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László, în cadrul Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Theaterstock” de la Bacău, în 16 august 2015.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor