Santierul de pe Versului vs. santierul de pe Calea Martirilor. Revin muncitorii pe soseaua ce leaga Timisoara de Giroc

De Roxana Deaconescu
15Comentarii
Santierul de pe Versului vs. santierul de pe Calea Martirilor. Revin muncitorii pe soseaua ce leaga Timisoara de Giroc
© Tion: Șantierul de pe Versului vs. șantierul de pe Calea Martirilor. Revin muncitorii pe șoseaua ce leagă Timișoara de Giroc
Aproape de locuința primarului Nicolae Robu se lucrează de zor, pentru sistematizarea străzii Versului. Firma Super Construct s-a concentrat pe șantierul de la marginea cartierului Soarelui și a cam uitat de cel de pe Calea Martirilor, unde a început lucrările încă de acum un an și jumătate. Săptămâna viitoare ar trebui să revină muncitorii pe Martirilor, unde mai au de lucru cam o lună, pentru a așterne stratul final de asfalt.


Primarul Timișoarei a fost deja de două ori în această primăvară pe șantierul de pe strada Versului, unde se lucrează de șase luni pentru modernizarea unei străzi de jumătate de kilometru și pentru câteva parcări.

„De dimineață am fost din nou pe șantierul de pe strada Versului. S-a lucrat de la Mareșal Prezan și până la Aleea Sănătății. Pe această porțiune s-a lucrat, s-au amenajat foarte multe locuri de parcare, a fost o lucrare grea. Estimez că nu săptămâna viitoare, dar săptămâna de după, deci tot spre sfârșitul lunii mai, până la urmă, se finalizează. Marți erau destul de mulți muncitori, erau înspre Prezan peste 10. În cealaltă parte, aproape de Aleea Sănătății, mai erau. În total cred că erau vreo 30”, a explicat, marți, primarul Timișoarei.

Firma care lucrează pe strada Versului este aceeași care a început șantierul în urmă cu un an și jumătate pe Calea Martirilor. Acolo nu sunt muncitori însă.
Primarul recunoaște că n-a ajuns în vizită și pe „șantierul” de pe șoseaua care leagă Timișoara de Giroc.

„N-am fost pe Martirilor. Accelerăm, asta se va termina de două săptămâni, pe Martirilor se poate lucra și în același timp. Nu știu ce s-a întâmplat. Eu am vorbit de două ori cu Super Construct și mi-a promis că va face mobilizare acolo ca să termine. O să sun a treia oară”, ne-a mai spus Robu, marți.

Revin muncitorii și pe Martirilor

Reprezentanții firmei Super Construct, care a câștigat licitațiile pentru modernizarea ambelor străzi, spun că pe la sfârșitul lunii mai estimează că vor termina treaba atât pe Versului, cât și pe Martirilor. Numai că pe Calea Martirilor nu lucrează nimeni, cel puțin nu deocamdată. Aceeași firmă ar trebui să se apuce, tot zilele acestea, și de reabilitarea Podului Eroilor din zona Iosefin. Acolo a câștigat licitația în asociere cu firma Pod Construct.

„Pe Martirilor a rămas ultima etapă, să ridicăm căminele la cotă și să turnăm stratul final de asfalt și să închidem ultimele trotuare care mai sunt de închis. Deci partea de uzură. În mod normal o să ne apucăm cât se poate de urgent, pentru că abia în această perioadă s-a stabilit clar că nu se mai face nimic în zona estacadei. Era vorba că se mai face, dar s-a stabilit că nu.

S-a încercat, dar abia acum s-a stabilit sută la sută. Suntem pe Versului acum, aici am și așteptat să primim răspuns final în direcția aceasta, nu am vrut să intrăm ca să nu se spargă iarăși. Am mutat toată lumea pe Versului, ca să închidem și acolo cât se poate de urgent”, a declarat, pentru tion.ro, Narcis Filip, administrator Super Construct.

Reprezentantul firmei speră că săptămâna viitoare vor putea intra din nou pe Calea Martirilor, unde mai sunt ceva de lucrări de făcut. Va trebui așternut stratul final de asfalt.

„Eu sper că săptămâna viitoare ne putem apuca cu efective mai mari acolo, pe Martirilor. Două-trei săptămâni mai sunt de lucru acolo, eu zic că în maximum o lună se poate finaliza. Pe tronsoane se face, o să fie restricționat traficul. Sunt patru benzi, este destul loc. Pe Versului singura problemă a fost în spatele blocurilor unde au fost parcări și accese amenajate pe pământ, acolo a fost mai dificil. Am lucrat pe zone, am dat drumul acum la acea parcare și ne axăm pe restul lucrării. Aici sută la sută până la sfârșitul lui mai va fi gata”, ne-a mai spus Narcis Filip.

Strada Versului, de 521,48 de metri, care face legătura între Parcul Pădurice și Calea Martirilor, ar fi trebui să aibă două benzi de circulație cu asfalt ca-n palmă, trotuare noi, piste de biciclete pe ambele părți, parcări și spații verzi, în patru luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor (n.r. dat în octombrie 2017). Primăria Timișoara plătește pentru sistematizarea străzii Versului 2,4 milioane de lei, adică puțin peste jumătate de milion de euro.

Lucrările pe Calea Martirilor au început în toamna anului trecut. Pe tronsonul de la strada Lidia (n.r. Mareșal Constantin Prezan) până la ieșirea din oraș au fost amenajate patru benzi de circulație, precum și piste pentru biciclete și trotuare noi. Conform proiectului, traseul pentru bicicliști este întrerupt în unele porțiuni, pentru că lățimea străzii nu permite piste continue.

În cadrul acestui proiect au fost reamenajate și intersecțiile Calea Martirilor – strada Mureș și Calea Martirilor – strada Gavril Musicescu. De șantier se ocupă firmele SuperConstruct şi Electroechipament Industrial, iar lucrările costă peste 8 milioane de lei, cu tot cu TVA, banii provenind din bugetul local.

Articole pe aceeași temă

Jumatate de an pentru un santier de jumatate de kilometru. Strada Versului e gata in curand

Santierul de pe Calea Martirilor, aproape gata. La primavara se lucreaza din nou acolo15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor