Șantierele din Iosefin mai rămân deschise un timp. Ce mai e de făcut la podurile Dragalina și Eroilor

De Roxana Deaconescu
32Comentarii
Șantierele din Iosefin mai rămân deschise un timp. Ce mai e de făcut la podurile Dragalina și Eroilor
© foto: arhiva
Podul Dragalina nu a putut fi deschis în prima zi de școală, iar muncitorii mai stau ceva timp acolo. Primarul Nicolae Robu spune că nu știe exact când va putea fi redeschisă circulația, însă știe cu certitudine că se va putea circula mai întâi pe Dragalina, iar apoi pe Eroilor. Pe Dragalina cu siguranță până la sfârșitul acestei luni.

Reprezentanții primăriei le transmit șoferilor care așteaptă cu nerăbdare să poată traversa iar Bega prin zona Iosefin că se va circula spre gară și dinspre gară spre Brâncoveanu până la sfârșitul acestei luni. Mai e de lucru la ambele poduri, la Eroilor chiar mai mult, spune primarul, dar calvarul se va termina în curând.

„Va fi mai mult de lucru la balustradă, la parapeți. Dar partea aceasta carosabilă, trotuarele, pistele de biciclete și liniile de tramvai vor deveni funcționale cât de curând. Sigur că trebuie lăsat timp pentru anumite operații tehnologice. Ne dorim din tot sufletul să dăm în uz cât mai repede acest pod. Pe ambele, dar Podul Dragalina este mult mai important pentru trafic decât Eroilor. În mod sigur se va circula până la sfârșitul lunii, sută la sută se va circula și cu tramvaiul, și cu mașina, și pietonal, și cu bicicleta, până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că nu știe cât timp se va mai lucra la balustradă, pentru că „acolo așa mi-au spus că e o soluție gândită să fie în ton cu clădirile din zonă, dar încă nu a început lucrul acolo”.

„Eu pun presiune întotdeauna pe cei ce lucrează pe toate șantierele, dar o fac la modul cât de cât realist. Sigur, câteodată îmi doresc prea mult și se dovedește că nu am fost realist, dar încep să am o apreciere permanentă asupra lucrurilor”, a conchis Robu, care a garantat că până la sfârșitul acestei luni se va circula pe Podul Dragalina.

Reprezentanții primăriei au anunțat, tot marți, ce operațiuni tehnice mai sunt de făcut pe șantierele din Iosefin.

Potrivit acestora, mai e destul de mult de lucru la Podul Dragalina, unde mai sunt de făcut următoarele lucrări: realizare grinzi de racordare pe rampele de acces, montare borduri de granit pe pod și pe rampe, turnare asfalt pe carosabil, trotuare și piste, execuție rețea de canalizare și canal tehnic.

S-au făcut următoarele operațiuni: turnarea extinderilor podului nou, cofrare și turnare grinzi de delimitare a părții carosabile de trotuar, montare hidroizolație pod+rampe acces, lucrări de reparații la intradosul podului existent, armare și cofrare fundații stâlpi de iluminat, cofrare și turnare beton grinzi de delimitare a părții carosabile de zona verde, montare tuburi rezervă cabluri sub trotuar amonte+aval și turnare beton, elevația pentru scări acces pod aval+amonte, montare guri de scurgere pe rampele de acces pe pod.

Câțiva pași mai încolo, la Podul Eroilor, aflat puțin mai în urmă cu șantierul, conform edilului-șef, reprezentanții PMT ne informează că mai sunt de făcut ceva mai puține lucrări decât la Dragalina: armare și cofrare consolă trotuar aval, realizare umplutură pământ între zidurile de sprijin și taluz și realizare parapet.

Dacă ne luăm după specialiștii din primărie, la Podul Eroilor ar fi mai puțin de lucru decât la Podul Dragalina.

La trecerea din dreptul pieței Iosefin s-ar fi făcut până acum operațiunile: montare structuri metalice pod extins aval+amonte, turnare plăci beton peste pista de biciclete mal drept, turnare beton ziduri despărțitoare pistă biciclete mal drept, turnare beton zid întors aval+amonte ambele maluri, turnare plăci beton peste pista de biciclete, cofrare consolă trotuar amonte, turnare ziduri despărțitoare pistă biciclete, armare consolă amonte și turnare beton consolă trotuar în amonte (parțial), prima etapă.

Șantierele pentru ambele poduri au început încă din primăvara anului trecut. Podul Dragalina este reabilitat de firma Tehnodomus, care primește 7,2 milioane de lei cu tot cu TVA pentru lucrări, în timp ce Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei cu TVA. Lucrările ar trebui să țină nouă, respectiv zece luni, conform proiectelor, iar banii pentru ambele șantiere vin de la guvern, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală.

Articole pe aceeași temă:

Podul Dragalina rămâne clar închis la începutul școlii. Eroilor și mai mult32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor