Santiere in cartiere in 2016 la Timisoara: se lucreaza in continuare in Soarelui, dar se intervine si in altele

De Roxana Deaconescu
34Comentarii
Santiere in cartiere in 2016 la Timisoara: se lucreaza in continuare in Soarelui, dar se intervine si in altele
© Santiere in cartiere in 2016 la Timisoara: se lucreaza in continuare in Soarelui, dar se intervine si in altele (foto: arhiva)
Primăria Timișoara continuă anul acesta lucrările în cartiere, cum s-a întâmplat în 2015 în Soarelui, unde s-a intervenit pe mai multe străzi. Urmează să se lucreze în continuare în Soarelui, dar vor fi mici șantiere și în alte zone, promite Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, sunt o mulțime de cvartale de blocuri în Timișoara care au o altă înfățișare după intervențiile de anul trecut. Spațiile dintre imobile au fost amenajate și sunt de nerecunoscut, după proiectul pilot din zona Soarelui, unde a fost modernizată, de exemplu, strada Orion.

„În zona Soarelui au fost cele mai multe, în zona Dorobanți au fost intervenții punctuale, într-adevăr mai izolate. Am avut și în Calea Buziașului, în Calea Lipovei, în zona Dacia, în Calea Șagului, dar acestea sunt mai izolate. Eu am vrut să dau un exemplu practic de amenajare într-un alt concept. Au fost create, în acele cvartale, circa 500 de locuri de parcare, numai în Soarelui, s-au amenajat spații verzi civilizate, s-au pus bănci, foișoare, jardiniere cu flori, s-au plantat sute de copaci. Deci, totul arată cu totul și cu totul altfel față de cum era înainte, în toate aceste zone de intervenție, și în Soarelui, și în Calea Lipovei, și în Circumvalațiunii, și în Calea Aradului, și în Calea Șagului, în Dorobanți”, a declarat Nicolae Robu pentru Tion.ro.

După spusele primarului Timișoarei, s-a lucrat în zone unde nu s-a intervenit niciodată de când au fost ridicate blocurile.

„Erau noroaie, oamenii își țineau mașinile în noroaie, nu existau spații verzi, acum spațiul verde este spațiu verde, parcarea este parcare și se și păstrează totul. Sunt intervenții destul de complexe”, ne-a mai spus Robu.

Așadar, lucrările continuă și în acest an. Se va interveni în continuare în Soarelui, cartierul în care locuiește edilul-șef, dar și în Calea Buziașului. Reprezentanții Primăriei Timișoara au pregătit deja licitații pentru mai multe șantiere în cartiere, urmând ca, la încălzirea vremii, să se lucreze pe străzile din jurul Parcului Pădurice, în primul rând. Apoi se va interveni în Lipovei, Circumvalațiunii sau Șagului.

„Primele pe care vreau să le finalizez sunt Soarelui și Calea Buziașului. Aici avem licitații încheiate, cu contracte de lucrări semnate. În celelalte pot face doar pe reparații deocamdată. Urmează să se facă, cu prioritate, străzile Uranus și Versului, care mărginesc Parcul Pădurice, parc care va fi finalizat în 31 martie. Atunci este normal ca la darea în folosință a parcului, care va fi minunat, și zonele adiacente să arate foarte bine, nu cum arată acum. Am identificat mai multe locații și în Calea Lipovei, în Circumvalațiunii, în Tipografilor și în Calea Șagului. Le vom ataca pe toate, pentru că acum avem un concept, vorbim de amenajări între blocuri în primul și în primul rând”, a mai precizat Nicolae Robu pentru Tion.ro.

Cel mai probabil, lucrările vor fi făcute din banii de reparații care vor fi puși deoparte în bugetul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara.

Articole pe aceeași temă:

Inaugurare pe strada Orion – pistele de biciclete si trotuarele se opresc in garaje

Lucrari de 5 milioane de euro in Soarelui si Buziasului: 950 de locuri de parcare si o noua piateta34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor