Santier pe inca o strada din zona de sud a Timisoarei: Intrarea Plantelor

De A.S.
Santier pe inca o strada din zona de sud a Timisoarei: Intrarea Plantelor
© TION: Santier pe inca o strada din zona de sud a Timisoarei: Intrarea Plantelor
O nouă săptămână, Aquatim anunţă un alt şantier. Reprezentanţii societăţii pregătesc începerea lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare pe încă o stradă din partea de sud a oraşului: pe Intrarea Plantelor, situată în apropiere de Calea Şagului. Săptămâna trecută au anunţat că vor începe reabilitări şi pe Mureş.

Lucrările prevăzute pe Intrarea Plantelor fac parte din proiectul Aquatim de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Timiş, finanţat din fonduri europene.

Lucrările ar urma să înceapă în luna martie, existând aviz pentru închiderea străzii încă din ianuarie. Va fi asigurat totuşi accesul pietonal.

„La începutul lunii martie 2015 vor începe lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Intrarea Plantelor din Timișoara, pe o lungime totală de circa 300 m. Lucrările se desfăşoară conform Avizului de închidere a circulației nr. DT2015-000083/ 22.01.2015 emis de Comisia de Circulaţie şi conform Permisului de spargere nr. 12/16.01.2015 emis de Primăria Municipiului Timişoara, pentru perioada 16.02.2015-27.04.2015. Deşi documentele menţionate anterior permit închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, Aquatim SA împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor, vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul pietonal la imobilele din zonă”, au anunţat reprezentanţii Aquatim.

Vor fi montate podeţe/ panouri metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier. Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente neplăcute, operatorul recomandă șoferilor să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate celor în lucrări, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, acolo unde acestea există, bineînţeles.

Cei de la Aquatim admit că, din cauza lucrărilor, se va produce disconfort în zonă, unde sunt oricum mai multe şantiere deja deschise, dar spun că investiţiile sunt în beneficiul cetăţenilor: că probabilitatea să apară ulterior avarii va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor ar urma să se refacă strada.

Săptămâna trecută, reprezentanţii societăţii au anunţat că vor demara lucrări şi pe strada Mureş, pe tronsonul cuprins între străzile Hărniciei și Gavril Musicescu.

Aquatim are în derulare un proiect în valoare de peste 118 milioane de euro, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin POS Mediu. Sunt prevăzute investiţii în Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.

Alte articole pe aceeași temă:

Inca un santier la Timisoara: incep lucrarile la canalizare pe strada Mures

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor