Sansa pentru femeile care sufera de cancer de col uterin si vor sa aiba copii. 400 de doctori, in conferinta la Timisoara

De Adrian Panduru
Sansa pentru femeile care sufera de cancer de col uterin si vor sa aiba copii. 400 de doctori, in conferinta la Timisoara
© Tion: Sansa pentru femeile care sufera de cancer de col uterin si vor sa aiba copii. 400 de doctori, in conferinta la Timisoara
La Timișoara se desfășoară una dintre cele mai importante conferinţe medicale din ţară în domeniul chirurgiei ginecologice, medicinei fetale şi infertilităţii, în perioada 27 – 29 mai 2016. Evenimentul are loc sub titlul „Concepte moderne în ginecologie, medicină fetală şi infertilitate” – ediţia a II-a. La eveniment sunt prezenți aproximativ 400 de doctori din România și din toată Europa. Sunt doctori care abordează metode noi. Unul dintre aceștia dă o șansă în plus, prin operațiile pe care le face, femeilor care suferă de cancer de col uterin în stadiu incipient, pentru a procrea.

Acesta este singurul eveniment din ţară în cadrul căruia este abordată problema endometriozei, iar părintele medicinei fetale – prof. dr. Kypros Nicolaides va oferi informaţii de ultimă oră despre acest domeniu. Aici este discutată infertilitatea din perspectiva cercetărilor şi a celor mai recente studii şi tratamente. A avut loc și o sesiune de chirurgie live, unde s-a operat demonstrativ, au fost trei transmisii concomitente – s-a operat un cancer de sân, un cancer de col uterin și a avut loc o operație de chirurgie a endometriozei. Conferința a fost organizată de Fundația Femhelp, reprezentată de dr. Voicu Simedrea – specializat în chirurgie ginecologică şi endometrioză. Au fost aplicate tehnici noi în tratarea acestor afecțiuni.

„Cred că este un foarte important schimb de experiență din Italia spre România. Astăzi fac operații de cancer endometriotic. Acum tehnica este foarte importantă pentru că atunci când îndepărtez un uter, în multe cazuri, apar infecții. Noua tehnologie permite reducerea acestor complicații. Pentru femeie complicațiile comportă riscul unei noi operații. Cred că este mai bine să promovăm această nouă tehnologie, pentru a îmbunătăți viața femeilor cu cancer”, a spus prof. Pietro Litta (Padova) – specializat în chirurgie ginecologică şi endometrioză.

Endometrioza este o boală cu care multe femei se confruntă şi care, până nu demult, a fost ignorată. Endometrioza este o afecţiune ginecologică caracterizată prin prezenţa de ţesut endometrial funcţional în afara cavităţii uterine. Cu alte cuvinte, ţesutul care în mod normal căptuşeşte cavitatea uterină poate fi găsit, la anumite femei, în mod anormal, şi în alte locaţii situate extrauterin. Localizarea acestor ţesuturi ectopice poate să fie atât în zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinară, etc.), cât şi în locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plămân sau ţesut miocardic.

În România, operația de endometrioză nu este decontată total de Casa de Asigurări. Conform doctorului Voicu Simedrea, kitul de structuri mecanice pentru operația de endometrioză costă aproximativ 800-1.000 de euro, iar Casa decontează aproximativ 350 de euro. Kitul cuprinde dispozitive fără de care nu se poate face operația. În Italia însă se creează legi pentru ca această operație să fie decontată de stat.

„Am fost interesat de operațiile live. Este important ce putem face pentru pacienți, să dăm atenția necesară problemei și să îmbunătățim îngrijirea medicală. Am recunoscut un fel de inabilitate la pacientele cu endometrioză, iar în multe regiuni se fac legi pentru a ajuta aceste paciente care au această problemă”, a spus prof. Stefano Angioni (Cagliari, IT) – specializat în chirurgie ginecologică şi infertilitate.

Prof. Petre Brătilă este specializat în chirurgie ginecologică, cancer ginecologic şi infertilitate și a dezvoltat o nouă metodă care permite femeilor să aibă o sarcină, chiar dacă suferă de cancer de col uterin.

„Pentru cancerul de col uterin incipient am adoptat o tehnică inventată de un român, care a stat ascunsă 40 de ani, până când a descoperit-o un profesor francez. Este vorba de o operație prin mijloace minim invazive, prin chirurgie vaginală. Femeile tinere care doresc să conceapă, dacă îndeplinesc anumite criterii pot fi aduse în situația echivalentă cu cea prin care li se va face o operație radicală, care nu le-ar mai da posibilitatea să conceapă. În lume s-au făcut 1.000 de operații, 52 sunt făcute în România. Niciuna din cele 52 de femei, care au fost urmărite între un an și 11 ani, nu au avut semne de recidivă. S-au născut 9 copii, perfect normali”, a spus prof. Brătilă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor