Sanctuarul Pelerin de Schönstatt se afla, pentru o zi, la Biserica Millenium

De S.P.D.
Sanctuarul Pelerin de Schönstatt se afla, pentru o zi, la Biserica Millenium
© TION: Sanctuarul Pelerin de Schönstatt se afla, pentru o zi, la Biserica Millenium
Eveniment însemnat pentru catolicii din Timișoara: în Biserica Millennium se află, pentru o zi, Sanctuarul Pelerin de Schönstatt. Mişcarea Apostolică Schönstatt a fost fondată în urmă cu exact 100 de ani. Astăzi există peste 180 de replici ale sanctuarului dedicat Prea Sfintei Fecioare Maria Ter Admirabilis, ele fiind itinerate în întreaga lume, pentru a fi venerate de credincioși.

Credincioșii se vor putea închina la Sanctuarul Pelerin de Schönstatt toată ziua de duminică, 3 august 2014, în biserica romano-catolică din Timişoara-Fabric. Sfânta Liturghie solemnă va începe la ora 11.

Icoana Fecioarei Maria este încadrată într-o ramă din lemn care reproduce prin forma sa sanctuarul Maicii de Trei Ori Minunate de la Schönstatt.

”Mişcarea Apostolică Schönstatt a fost întemeiată de tânărul preot Iosif Kentenich (1885 – 1968) în cursul anului 1914, perioadă în care acesta era dedicat pastoraţiei în mediul elevilor şi studenţilor din Schönstatt, lângă Koblenz (Germania). În îndeplinirea misiunii sale pedagogice Părintele Kentenich combina o viziune înrădăcinată în adevărurile credinţei creştine cu un răspuns adecvat nevoilor şi provocărilor timpurilor moderne, căutând să-i ajute pe toţi cei aflaţi în grija sa pentru a deveni apţi să ia decizii responsabile. Piatra de temelie a mişcării este aşa-numitul Legământ de iubire pe care Părintele Kentenich, împreună cu studenţii săi, l-au depus încredinţându-se – în data de 18 Octombrie 1914 – Sfintei Fecioare Maria şi Sfintei Treimi în capela care astăzi cunoaşte peste 180 de replici în întreaga lume. Toate aceste sanctuare sunt dedicate Prea Sfintei Fecioare Maria Ter Admirabilis (De Trei Ori Minunate)”, explică promotorii mișcării.

Maica Pelerină a venit în România pentru prima dată în anul 1998 prin efortul călugăriței Aquila, Soră Mariană Schoenstatt. Azi există aproximativ 250 de cercuri pelerine în diferite dieceze.

Între timp s-au înfiinţat şi Sanctuare Pelerine de dimensiuni mai mici, cu care se merge la oameni bolnavi şi singuri, dar şi Sanctuare Pelerine pentru juniori care circulă în grădiniţe, în şcoli, în grupurile de copii pentru prima împărtăşanie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor