Salarii mai mari pentru 10.000 de angajati din invatamantul din Timis

De Adrian Panduru
Salarii mai mari pentru 10.000 de angajati din invatamantul din Timis
Salariile profesorilor cresc de la 1 decembrie cu 15 la sută. O Ordonanţă de Urgenţă care va fi promovată de Guvern în luna octombrie urmează să stabilească aceste creşteri salariale. În Timiş, aproximativ 10.000 de persoane angajate în învăţământ vor beneficia de această majorare.

Din cele 10.000 de persoane care vor beneficia de creşterea salarială în Timiş, 6.723 sunt cadre didactice, diferenţa fiind personal auxiliar. Aceste majorări vin după ce s-au acordat creşteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5 % în martie şi 5 % în septembrie, şi după ce s-au acordat creşteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august. Trebuie ţinut cont de faptul că salariile pe luna decembrie se vor plăti în luna ianuarie.

“Ar fi o corecţie şi ar trebui să depăşim şi partea asta de corecţie – ne orientăm spre ceea ceea ce e normal şi ce au nevoie dascălii. Criteriile salariale sunt binevenite, în mod evident. Atâta timp cât salarile noastre sunt cum sunt, la pragul la care sunt, indiferent de creşterile care s-au dat nu cred că unul dintre noi ar mai reveni la salariul pe care l-a avut în 2010. Şi dacă am ajuns, am ajuns din majorări care au rezultat ca urmare a trecerii anilor şi a treptelor de vechime. Ceea ce s-a întâmplat în 2010 efectiv ne-a afectat pe toţi”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.

Salariile profesorilor au fost tăiate în 2010 cu 25 la sută.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !