Sa nu treaca ziua fara sa consumam macar un suc proaspat din fructe si legume

De Lavinia Ceuta
Sa nu treaca ziua fara sa consumam macar un suc proaspat din fructe si legume
© TION - Sa nu treaca ziua fara sa consumam macar un suc proaspat din fructe si legume
„Stoarcerea fructelor și a legumelor reprezintă o modalitate “la îndemână” de a ne satisface necesitățile nutriționale de legume și fructe proaspete, în forma cu cea mai mare concentrație de substanțe nutritive. Unul dintre principalele beneficii ale sucurilor proaspete de fructe și legume, în afară de superioritatea lor din punct de vedere nutritiv, este conținutul lor bogat în substanțe nutritive antioxidante, precum vitamina C și beta-carotenul. Cum deteriorările oxidative sunt o cauză a îmbătrânirii și sunt puse în legătură și cu dezvoltarea cancerului, a bolilor de inimă, cataractelor, bolii Alzheimer, artritei și practic a tuturor bolilor degenerative cronice, consumul de fructe și legume se dovedește a oferi o protecție semnificativă împotriva dezvoltării acestor boli.” Michael T. Murray, „Cartea completă a sucurilor”

Să nu treacă ziua fără să consumăm măcar un suc proaspăt din fructe și legume!

Un suc generos, plin de energie și vitamine, nimic nu ne face sa ne simțim mai “în formă” și mai plini de viață!

O cura de detoxifiere a organismului se face cu sucuri proaspete. Un echilibru perturbat, la nivelul funcționalității noastre interne, poate fi cel mai simplu redresat cu ajutorul curelor din sucuri și legume. Am citit un studiu interesant ce vorbea despre tensiunea superficială a apei și de importanța acesteia pentru o hidratare optimă. Apa, se pare că pătrunde în interiorul celulei, adică depășește simpla hidratare la nivel de țesut interstițial, doar dacă are o anumită tensiune superficială, optimul fiind ca și valoare 4,3. Apa plată are o valoare pe undeva în jurul cifrei de 7, iar valoarea ideală o regăsim la nivelul acestor sucuri proaspete de fructe și legume, ea fiind de aproximativ de 4,5. Astfel, putem spune cu certitudine că modul cel mai bun și eficient de hidratare al celulelor noastre, se face cu ajutorul acestor sucuri proaspete.

Ce ar fi cel mai indicat să consumăm după o oră de efort fizic?

Întotdeauna, un suc proaspăt stors, pentru a ne asigura un nivel optim de hidratare, sau pentru a evita deshidratarea.

Cel mai rapid și mai sănătos mod de a ne asigura un “boom” de energie?

Nu, nu este cafeaua, dragii mei, este un suc proaspăt, plin cu vitamina C, vitamina ce ne asigură și o bună funcționalitate a sistemului nervos.

“Masa” mea preferată?

Întotdeauna un suc din fructe, urmat de unul din rădăcinoase, îmi asigură un echilibru perfect între componența fizică și cea psihică, mă simt ușoară și focusată pe activitatea ce o desfășor.

Ce consumăm într-o perioadă de detoxifiere, sau ce mese ne sunt servite la clinicile de detoxifiere, ce costă mii de euro pentru a beneficia de serviciile lor, pentru câteva zile?

Sucuri verzi, sucuri de fructe și legume!

Și atunci, oare de ce să nu avem și noi conștiința că unul dintre cele mai bune beneficii pe care le putem aduce corpului nostru, este să avem parte – în dieta de zi cu zi – de aceste sucuri proaspete? Și vă asigur că odată început procesul, nu îl veți mai putea opri. Creează dependență, însă una benefică și sănătoasă, din toate punctele de vedere.

Deși sunt nelipsite în alimentație, majoritatea oamenilor nu acordă fructelor și legumelor importanța cuvenită, datorită lipsei informațiilor sau deprinderilor necesare.
 Prețioase pentru mulți bolnavi, cărora le-au ameliorat sau vindecat bolile, sucurile de legume și fructe, extrase mai ales în momentul folosirii, se dovedesc a fi, chiar și pentru cel ce se simte bine, o hrană extrem de energică și vitalizantă.

Aportul de vitamine pe care îl furnizează, reprezintă un scut în lupta cu bolile. Sucurile de fructe și legume sunt adevărați purificatori ai corpului, dacă sunt consumate într-un mod corespunzător.
 Formațiunile chistice sau tumorale, depunerile de colesterol și alte reziduuri de pe vasele sanguine, pot fi dizolvate și eliminate, urmând o cură adecvată cu sucuri de fructe și legume. În plus, acestea au un aport crescut în organism de elemente vitale, regeneratoare.

Să aveți parte de o săptămână încântătoare!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.

 
Regulament de plasare a anunturilor