S-au stabilit ultimele detalii in cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia

De Marcel Hoster
1Comentariu
S-au stabilit ultimele detalii in cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia
© Tion: S-au stabilit ultimele detalii in cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Romania – Serbia
Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia se află în linie dreaptă. Finanţările pentru proiectele de colaborare între entităţile aflate pe graniţa dintre cele două ţări pot continua, fiind stabilită organizaţia care va avea calitatea de autoritate de management.

Autoritatea de Audit din cadrul Curții Române de Conturi a emis raportul final de audit în urma căruia sunt desemnate autoritățile responsabile cu gestionarea Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Acest program este destinat colaborării transfrontaliere a organizaţiilor din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, din România, respectiv regiunile Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Brancevski şi Borski, din partea sârbă.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice a fost desemnat ca Autoritate de Management, îndeplinind inclusiv funcția de certificare, iar Biroul de Integrare Europeană din Republica Serbia este desemnat ca Autoritate Națională de cealaltă parte a graniţei.

Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia devine astfel primul Program IPA de cooperare teritorială europeană care a finalizat procesul de desemnare, urmând ca în continuare toate resursele și eforturile să fie dedicate implementării proiectelor.

Programul continuă finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă, prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și al guvernelor celor două state.

În urma aprobării autorităţii de management, programul IPA poate continua şi se pot acorda fondurile necesare finanţării proiectelor depuse.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor