S-a lansat brandul „Mic dejun la Margina”: plimbări cu căruța, produse din Banat și peisaje de poveste

De Adrian Panduru
S-a lansat brandul „Mic dejun la Margina”: plimbări cu căruța, produse din Banat și peisaje de poveste
© foto: Adrian Panduru/Tion
Plimbări cu căruța, produse de-ale locului, de la brânză la „pită” făcută în casă, miere și chiar lavandă, pe toate le găsiți la Margina, unde puteți lua „micul dejun” și puteți petrece timp în gospodăriile oamenilor. „Mic dejun la Margina” a devenit brand…

Proiectul „Mic dejun la Margina” durează de vreo trei ani, iar acum a fost și „branduit”, cu o etichetă pe care producătorii din zonă o pot folosi. Ce se întâmplă la Margina, localitatea de la ieșire de pe autostradă? Timp de o zi puteți vedea peisaje din căruță sau de pe bicicletă, pe două trasee, puteți cumpăra diverse „bunătăți” de la producători locali și puteți vizita tot felul de locuri din zonă.

„Turiștii vin aici, sunt așteptați cu o gustare, pornim cu căruțele, sau pe jos, sau cu bicicletele să vizităm zona. Avem două trasee – unul este Margina – Sintești, unde avem două opriri, la o gospodărie, și la Muzeul Satului Sintești, ne întoarcem în Zorani, la Margina, la biserica de lemn, și finalizăm cu prânzul la stână. Celălalt traseu este din Margina până în Coșteiu de Sus, unde este peste o oră de drum cu căruța, acolo poți să-ți petreci mai mult timp în aer liber”, a spus Damaris Sivu, de la Infocentrul Turistic din Margina.

În cazul unei plimbări cu căruța, tariful este de aproximativ 20 de lei de persoană. Dacă doriți să vă aventurați într-o astfel de excursie, să vă rezervați un loc în căruțele trase de cai, atunci scrieți cu câteva zile înainte un e-mail la infocentrumargina@yahoo.com sau contactați-o telefonic pe Damaris Sivu (reprezentanta Infocentrului de la Margina și ghid), la numărul 0723 124 952.

Producătorii de la Margina, unde găsiți tot felul de „bunătăți” s-au „branduit”. Au o marcă pe care o pot folosi pentru a eticheta ceea ce produc în gospodăriile lor.

„Este o marcă pe care producătorii locali din zonă pot să o folosească pe tot ceea ce produc în gospodăriile lor. Simbolul păstrează elemente imagistice, imagini ale gastronomiei locale. Am identificat câteva elemente de etnografie specifice zonei, simboluri de pe ștergare, elemente care se găsesc pe costumele populare”, a spus Delia Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș – reprezentanții căreia au inițiat proiectul „Mic dejun la Margina”, alături de cei de la Infocentrul din localitate.

Doar în luna aprilie, peste 400 de oameni le-au călcat pragul celor de la Margina, atât străini cât și români, adulți și copii. Pentru a cumpăra brânză, miere, lavandă și tot ce mai vând producătorii locali trebuie doar să citiți pliantul pe care-l primiți când ajungeți la Infocentrul din Margina sau puteți „răsfoi” pagina www.discovertimis.com.

„Este un proiect de suflet, la care țin foarte mult, înființarea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, un proiect care a demarat în urmă cu cinci ani de zile. Proiectul Mic dejun la Margina a demarat în urmă cu aproximativ trei ani. În nici patru luni de zile, în 2019, sunt aproximativ 800 de turiști care au vizitat comuna. Rolul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului este de a încuraja aceste proiecte, să dăm încredere investitorilor să vină să investească în aceste zone”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor