S-a anuntat editia a doua a Festivalului Embargo! Numerosi artisti, proiectii de film, spectacole de teatru si multe altele la editia din 2019!

De A. M. A.
S-a anuntat editia a doua a Festivalului Embargo! Numerosi artisti, proiectii de film, spectacole de teatru si multe altele la editia din 2019!
© foto: embargo fest
După ce prima ediție a Festivalului Embargo a fost un succes și a adunat 8000 de oameni în trei zile de festival, organizatorii anunță cea de a doua ediție care va conține și mai multe surprize!

Festivalul Embargo 2019 va avea loc în perioada 16 – 19 mai, tot în comuna Dudeștii Vechi, la doar 10 kilometri de granița cu Serbia și la 15 kilometri de cea cu Ungaria, unde se află cea mai mare comunitate de bulgari din România.

Ediția cu numărul doi vine cu mai multe noutăți: va exista o a treia scenă, o zi în plus de festival și implicarea minorității maghiare! Publicul este așteptat să vadă numeroși artiști consacrați din România, Ungaria, Bulgaria și mai ales din Serbia, care vor urca pe cele trei scene, în cele patru zile de festival!

Festivalul dorește să fie și o sărbătoare culinară, astfel, comercianții selectați în cadrul evenimentului vor pregăti atât produse autohtone romanești, cât şi produse tradiționale sârbești, ungurești și bulgărești.

Printre activitățile care vor avea loc în cadrul Embargo Fest se numără: proiecții de film, spectacole de teatru, ansambluri de dansuri tradiționale, ateliere de pictură, zonă de activități sportive, concerte live, party-uri cu muzică electronică, park de distracții și activările din partea sponsorilor sau a partenerilor. La intrarea în festival va fi amenajat un mic târg cu produse tradiționale de la producători locali.

Programul Embargo Fest 2019 începe joi, 16 mai, la ora 17:00 și se încheie luni, 21 mai, la ora 09:00. Vor fi amenajate 3 scene: Main Stage, Green Stage, Electric Base și 2 zone de camping prevăzute cu parcări.

Prima ediție a festivalului a fost un succes și a adunat la Dudeștii Vechi aproximativ 8.000 de participanți în cele trei zile. Bajaga i Instruktori, Cargo, Mihai Mărgineanu, Spitalul de Urgență și Amaro Del au fost invitații speciali la prima ediție pe stadionul Hristo Stoichkov din localitate, iar la Green Stage au mixat Mr Goju (MNE) și K-lu.

„Embargo Fest este un “remember” al anilor ’90, când la nici o lună de la impunerea Embargoului, zeci de mii de canistre pline cu benzină şi motorină au ajuns de la români la sârbi. A început perioada în care comunitatea din zona de vest a ţării, care se afla la graniţa cu Serbia, a trăit din micul trafic, cu muzica şi produsele din fosta Iugoslavie. Vrem ca prin acest festival să ne reamintim de acele vremuri, de muzica bună a anilor 90 și să promovăm multiculturalitatea și minoritățile din zona de vest a țării. În acelasi timp Embargo Fest vine cu un mesaj ecologic, un protest cultural și artistic îndreptat împotriva explorării și a exploatării de hidrocarburi în câmpia de vest. Noi credem că viitorul acestei zone este agricultura și produsele bio, nu sondele!” ne spun organizatorii de la Asociația Culturală Embargo.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor