Rotary Cetate Timisoara a organizat o noua editie a Balului Faptelor Bune

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
5Comentarii
Rotary Cetate Timisoara a organizat o noua editie a Balului Faptelor Bune
© Foto: Constantin Duma
Balul Faptelor Bune, evenimentul caritabil anual al celor de la Clubul Rotary Cetate Timişoara va aduce din nou bucurie în rândul mai multor reprezentanţi ai societăţii timişene. Cu banii adunaţi în cadrul evenimentului organizat sâmbătă seara vor fi continuate proiectele unde Rotary Cetate s-a implicat deja. Este vorba despre proiectul “Zece şcoli de nota zece”, sprijinirea Liceului Iris şi susţinerea ridicării unui cămin de bătrâni la Checea, proiect realizat de Mitropolia Banatului.


An de an, rotarienii participă la una dintre cele mai importante acţiuni caritabile organizată în vederea adunării de fonduri pentru comunitate, Balul Faptelor Bune. Sumele strânse sunt folosite pentru susţinerea mai multor acţiuni care să ajute la dezvoltarea comunităţii.

„În 2015 ne continuăm munca în folosul comunităţii şi facem ce ştim noi mai bine: aplicăm principiul rotarian <service about self> şi realizăm proiecte care să îmbunătăţească viaţa celor din jurul nostru. Fie că vorbim de <Zece şcoli de nota 10>, proiectul prin care în ultimii trei ani am reuşit să aducem 15 şcoli din judeţ în secolul 21, proiectele pentru copiii din centrele speciale sau cele pentru persoanele vârstnice, proiectele pentru mediu sau cele dedicate susţinerii culturii, suntem mânaţi de dorinţa de a ajuta şi de a ne implica. Rolul nostru este să aducem bucurie în inimile oamenilor şi să punem zâmbete pe feţele lor, rolul nostru este să facem fapte bune”, am aflat de la Gheorghe Fernea, preşedinte Rotary Timişoara Cetate.

Demersului rotarienilor s-au alăturat mai mulţi artişti cu nume, aceştia donând mai multe lucrări care au fost licitate în cadrul balului: Leon Vreme, Ştefan Popa Popa’s, Constantin Grangure, Sorin Nicodim, Florin Ivănescu, designerul Dumitru Mihăică. De asemenea, Mitropolia Banatului a donat o superbă icoană, banii obţinuti în urma licitării acestui obiect de cult fiind folosiţi pentru căminul ce se va ridica la Checea. Din partea echipei de rugby Saracens RCM Timişoara au fost oferite spre a fi licitate un balon şi un tricou folosite în meciul dintre România şi Italia, de la Cupa Mondială.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine mai multe proiecte printre care: reabilitarea şcolii din Ghilad – în cadrul proiectului “Zece şcoli de nota 10”, sprijinirea ridicării căminului de bătrâni de la Checea – proiect în parteneriat cu Mitropolia Banatului, realizarea unei camere multifuncţionale la Liceul Teoretic Special IRIS, dar şi reamenajarea scuarului verde de la intersecţia strada Arieş – Calea Martirilor.

Trebuie spus că în timpul balului, doi dintre oamenii de afaceri prezenţi la eveniment au anunţat că vor prelua cheltuielile de reabilitare a două şcoli, pe lângă cele deja vizate de proiectul Rotary
Rotary Cetate Timişoara, care împlineşte anul acesta 13 ani de activitate. Anual, agenda Rotary Cetate cuprinde 5 – 10 proiecte importante. Parte dintre acestea sunt deja în curs de derulare din anii precedenţi, altele sunt punctuale, promovând an de an idei noi, în funcţie de nevoile identificate în comunitate, au mai menționat reprezentanții Rotary Cetate Timișoara.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor