Romania si Bosnia si Hertegovina pot avea relatii economice mai dezvoltate

De Marcel Hoster
Romania si Bosnia si Hertegovina pot avea relatii economice mai dezvoltate
© Tion: Romania si Bosnia Hertegovina pot avea relatii economice mai dezvoltate
Ambasadorul Bosniei și Herţegovinei la Bucureşti a venit la Timişoara pentru a căuta noi parteneri de afaceri pentru firmele din fosta ţară iugoslavă. Organizarea de evenimente şi misiuni economice de prezentare a oportunităţilor de afaceri din cele două ţări va fi punct principal în strategia de promovare.

Joi, la Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș s-a aflat într-o vizită de lucru Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei în România, Mile Vasić. Aceata a avut ca scop evaluarea perspectivelor relansării şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale bilaterale reciproc avantajoase. Cele două părţi au discutat despre stabilirea unor relaţii de colaborare eficiente la nivel regional, organizarea de activităţi comune în diferite sectoare de activitate şi creşterea nivelului de informare a agenților economici din ambele ţări despre posibilităţile de implementare a unor proiecte comune.

Discuţiile au vizat stabilirea unui program de colaborare între CCIAT și Ambasada Bosniei şi Herţegovinei la București pentru perioada următoare. Se doreşte intensificarea schimbului de informații și oportunități de afaceri; sprijin în organizarea la Timişoara și în principalele orașe din Bosnia și Herțegovina (Sarajevo, Banja Luka) de evenimente economice (misiuni economice, parteneriate de afaceri și întâlniri B2B, prezentări de firmă, participări la târguri și expoziții sectoriale şi multisectoriale); sprijin în mediatizarea calendarului expoziţional al CCIAT în rândul firmelor bosniace care doresc să facă afaceri în România și Județul Timiș; facilitarea colaborării în proiecte cu finanțare europeană în sectoare de interes comun, cu accent deosebit pe importanţa Dunării în creşterea competitivităţii economice a ţărilor din Europa de Sud-Est.

În acest moment, în Timiş funcţionează un număr de 11 firme cu capital din Bosnia şi Herţegovina, cu un capital social subscris de 9.800 euro.

La finalul întâlnirii, ambasadorul a semnat în Cartea de Onoare a Camerei.

„A fost o plăcere să mă aflu astăzi la Timișoara, la CCIAT, și să aflu multe informații utile privind economia locală. Sper ca în perioada următoare să înregistrăm succese în relația dintre instituții și firme din țările noastre”, a scris înaltul oaspete în documentul CCIAT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor